Jørn Ege er af Østre Landsret blevet fradømt retten til at lave fedtsugninger. Dommen, der blev afsagt 15. oktober, var anlagt af Sundhedsministeriet og baseret på syv kvinder, der følte sig fejlbehandlede af den skandaleombruste plastikkirurg, der også er kendt som ’Penislægen.’

'Penislægen' er et tilnavn, der passer godt på den 58-årige læge. Jørn Ege er dybt fascineret af det mandlige kønsorgan, og har efter eget udsagn lavet mere end 5.500 penisforstørrende operationer. Jørn Ege er også i færd med at lægge sidste hånd på en bog med titlen ’Phalloi – Mand og manddom’ – en bog, han har skrevet i samarbejde med antropologen Bjarne Flou – og som han været i gang med i mere end 10 år.

I det nye nummer af Euroman tegner journalist Annica Caroline Carlsen et stort portræt af den kontroversielle læge med den særlige passion for penisser. Læs et uddrag af et interview med Jørn Ege fra portrættet her:
 
Hvor kommer din fascination af pikke fra?

”Penis er det vigtigste organ for både mænd og kvinder. Der findes fx en afrikansk stamme, hvor mødrene hænger lodder i sønnernes penisser for at gøre den længere. Manden har jo altid regeret og været patriarken, hans magtsymbol er penis.”

Står penis over vagina i din optik?

”Kombinationen af fysik og intelligens gør manden til den stærkeste. Manden er en bedre og mere fair leder end kvinden. Kvinder er ondskabsfulde og bærer nag. Det har jeg oplevet med mine kvindelige advokater, mine ekskoner og de kvindelige fængselsbetjente. Kvinder må aldrig få magt. Det mener jeg seriøst. Folk må kalde mig, hvad de vil. Jeg ser ikke manden som værende mere værd end kvinden, men manden er en bedre leder. Der er mere fairplay.”

Du forbinder mandens penis med magt. Hvad betyder magt for dig?
 
”Vi er jo alle magtmennesker. At være noget i stedet for at være ingenting er en del af det at være menneske.”

Hvad er det for nogle mænd, der får lavet sådan en operation, hvis man kan tale om typer?

”Jeg har lavet dem på alle typer mænd i alle aldre. Men jeg har lavet rigtig mange på advokater og på mænd fra den arabiske verden.”
 
Læs Annica Caroline Carlsens store portræt af Jørn Ege i Euroman nr. 238.

LÆS OGSÅ Læger uden grænser: Grådige plastikkirurger smadrer din krop

TWITTER Følg os på twitter