Hvordan får man succes på arbejdet?

 

Et godt sted at starte er at blive mere effektiv med sin tid, så man kan nå noget mere.

 

Og hvordan gør man så det?

 

Det har den amerikanske forfatter og entreprenør Kevin Kruse spurgt flere end 200 ultra-produktive, som han kalder det, personer om. Interviewene med milliardærer, olympiske stjerner, entreprenører og straight A-studerende er blevet til bogen ’15 Secrets Successful People Know About Time Management.’

 

Euroman.dk har plukket lidt i listen og giver dig her 10 råd til at blive mere effektiv. Du har trods alt kun 1440 minutter om dagen, så brug dem med omhu. Start med at bruge et par stykker på denne artikel – den kan blive din genvej til succes.

1. Fokusér på én ting ad gangen. Glem multitasking. Få styr på din MIT (Most Important Task) og arbejd med den en time eller to hver morgen – uden afbrydelser. Overvej, hvilken konkret opgave der er mest afgørende for dig for at nå dit mål, hvad enten det er lønforhøjelse eller at bygge en virksomhed op.

 

2. Drop to do-lister. 41 procent af det, der står på den slags lister, bliver alligevel aldrig krydset af. I stedet står opgaverne blinkende tilbage som en påmindelse om, at du ikke nåede det, du havde sat dig for, og du risikerer søvnløshed og stress. Hvis du vil være super produktiv, bør du skrive alt ned i din kalender og leve ud fra den. Planlæg din tid i blokke af et kvarter.

 

3. Kom hjem til spisetid. Der er altid noget, du ikke har nået, når du forlader jobbet. Lær at leve med det og tag del i den del af livet, der udover dit arbejde giver det mening. For eksempel din kæreste, dine venner eller din familie.

 

4. Køb en notesbog. Ha’ den med dig overalt og skriv dine idéer ned. Richard Branson, der har skabt musikimperiet Virgin, har flere gange sagt, at det aldrig var blevet til noget uden hans notesbog.

 

5. Tjek mail sjældnere. Er du typen, der tjekker mails de 30 gange om dagen, din telefon vibrerer eller siger pling? Væn dig af med det. Som med alt andet bør du sætte tid af til specifikt at tjekke mails, hurtigt og effektivt. For eksempel en gang morgen, middag og aften.

 

6. Skær ned på møder. Tag den succesrige amerikanske forretningsmand Mark Cubans råd; gå ikke til et møde, hvis det ikke involverer en check. Møder stjæler din tid, starter sent, har de forkerte deltagere med og trækker altid ud. Er der et møde, du død og pine må gå til, så hold det kort.

 

7. Sig nej. Hvis svaret på et givent spørgsmål ikke automatisk er et ”hell yeah!”, så gør som James Altucher, der er virksomhedsleder, direktør for en hedgefund og forfatter, og sig nej.

 

8. Uddelegér. Spørg ikke, hvordan DU kan udføre en bestemt opgave. Spørg i stedet: Hvordan kan denne opgave udføres. Hvis du vil være ultra-produktiv, så drop at have kontrol over alt. En opgave kan god udføres ”godt nok” af andre. 

 

9. Touch it only once, som Kevin Cruse skriver. Åbner du en mail, skal du ikke sætte et lille flag på den for at tage stilling til den senere. Få det overstået med det samme, hvis det kan klares på under 5-10 minutter. På den måde sparer du tid på ikke at åbne, læse og analysere den samme mail to gange, og du har den ikke liggende i baghovedet. Her skal pladsen bruges på alle dine geniale idéer.

 

10. Få dig et morgenritual. Mange succesfulde mennesker starter dagen med en bøn, lidt gymnastik, morgenlæsning eller en omgang meditation.

 

Læs den fulde liste på Forbes.com.

 

LÆS OGSÅ: "Min kone tør ikke sige, hvad jeg laver, når vi er til middagsselskaber”

 

LÆS OGSÅ: Kig ind i Mark Zuckerbergs klædeskab

 

LÆS OGSÅ: 4 succesfulde mænd giver fire råd til arbejdslivet