Ethvert fornuftigt menneske ved, at man ikke bør ryge. Det er dyrt, dumt og det primære resultat er ofte en lang og pinefuld død. Men selve rygestoppet er ingen gåtur i parken. Og mange af de lovede gevinster viser sig at være temmelig tomme. Her er 7 af de mest kedelige overraskelser.   

Din lugtesans bliver bedre, men…
Det er da uden tvivl en hel klar fordel, hvis man er i sporhunde- eller trøffelgrise-branchen, men for alle os andre er det ligegyldigt. Faktisk kan det være en lille smule trist at opdage, at ens lejlighed altid har lugtet lidt af game kartoffelskræller, uden du har vidst det. En forbedret lugtesans er kun et plus på papiret.

LÆS OGSÅ: Sådan er det at være farveblind: Jeg stoler ikke på mig selv



Rygere er møgirriterende
Før syntes du, at ikke-rygere og folk med børn var pisseirriterende, stramme og bare kunne blive derhjemme, hvis de ikke kunne tåle røgen i køkkenet. Nu er du vendt på en tallerken og bliver hidsigere end godt er, hvis nogen på gaden går foran dig med en røgsky hængende i luften efter sig. Hvad bilder han sig ind? Sammenholdet, som rygning i en hvis forstand giver, er du ude af, og nu teamer du op med speltmødrene. 

Du er ikke det udendørsmenneske, du troede, du var
Nu skal du kun gå udenfor, fordi du har lyst, og det går ret hurtigt op for dig, at der faktisk er temmelig kedeligt udenfor. Der sker ingenting, og du er også begyndt at synes, at fortovscaféer er en åndssvag ide. Hvem gider dog side udenfor, når man ikke engang kan ryge?

LÆS OGSÅ:Her er unges 11 overraskende porno-vaner

Så mange penge sparer du heller ikke
Du havde en forventning om, at du ville komme til at svømme i penge, så snart du holdt op med at kaste nogle-af-fyrre kroner efter 7-Eleven i tide og utide, men det er lidt som om de penge ikke summer op, som du havde regnet med. Du bruger også dem alle sammen på slik.

Din mad smager ikke et hak bedre
Bare fordi du kan smage bedre, betyder det ikke, at din mad følger trop. Det lyder ellers lækkert det dér med, at alting smager af mere, men når dine kulinariske evner er målrettet en gennemrøget gane og visne smagsløg, kan det ikke komme bag på nogen, at du kun er vant til at lave mad med ekstra salt. Det smagte faktisk bedre, dengang du røg.



Alting tager lang tid
I virkeligheden går det meste hurtigere, fordi du ikke skal ud og ryge hver 45 minut, og på den måde kan du se en hel film uden at skulle holde pause. Men det virker nu som om, at film pludseligt varer en evighed, fordi du bare ikke kan holde koncentrationen. Du ryster på hænderne og klapper dig manisk på lårene bare 20 minutter inde. En film er en evighed.

LÆS OGSÅ: Hemmeligheden bag Bendtners Supercup-succes: Så fed var hans ferie

Alle tager del i rygestoppet
Er der noget, folk elsker at tale om, så er det dit rygestop. Hvis de ikke selv har prøvet det, har de i hvert fald en håndfuld venner, forældre og gamle onkler, der har gået igennem prøvelsen, og hvis erfaringer nu skal komme dig til gode. Folk vil også meget gerne være en slags coaches, og med de bedste intentioner bliver du konstant mindet om, at du ikke må ryge. Hvis du nu skulle have glemt det. 



Du er løbet tør for undskyldninger
’Jeg bliver sgu lige nødt til at gå ud og ryge’ virker ikke længere. Nu er du nødsaget til at sidde ved bordet i ni stive timer til alverdens røvsyge familiesammenkomster.

Børn
Nu hvor du ikke længere er ondskaben selv og en dårlig, for ikke at sige livsfarlig, indflydelse på folk børn, trækker mødre ikke deres unger en stor bue uden om dig længere.

LÆS OGSÅ: 'Jeg tror ikke Tisvilde kommer til at være så smart om 3 år'

Alle er stolte af dig
Fordi du har valgt at gå over til the light side of the force, er alle glade for dig, som var du et nyt medlem af Jehovas Vidner. Du er ikke længere familiens sorte får eller Lugte-Per på arbejdet, og din kæreste er også meget glad for, at I endelig kan blive gamle sammen. Derfor er det selvfølgelig også hårdere for dig, når du begynder at ryge igen.

LÆS OGSÅ: Er det stadig cool at ryge?

LÆS OGSÅ: 8 slags syndig mad der er sundere end du tror

LÆS OGSÅ: Rygning er kun cool hvis det er weed, eller du er Kate Moss