Hvordan måler man indholdet af en tanke? Hvor længe, og hvor ofte skal man tænke den, før man kan tælle den med? Det er nogle af de problemer, der er ved at undersøge (mænds) tanker. Og når man endelig kaster sig ud i disse undersøgelser, er de ofte fyldt med såkaldt bias – altså mulige fejlslutninger og forkerte fortolkninger.

En af de mest sejlivede myter omkring os mænd er, at vi konstant tænker på sex. Faktisk hører man ofte i samtaler, at vi skulle tænke på sex hver syvende sekund. Hvis det skulle være rigtig, skulle vi tænke på sex 7.200 gange i døgnet, skriver The Atlantic.

De fleste vil nok have svært ved at passe en normal hverdag, hvis det skulle være sandt. Det er det da formentlig heller ikke. Det viser en undersøgelse foretaget for få år siden, hvor man på Ohio Universitet siden udstyrede forsøgspersoner med en ’klikker’, hvor de skulle registrere, når de tænkte på sex, søvn eller mad.

LÆS OGSÅ: En kvinde vi kan li': Georgia Salpa

Her viste det, at mænd i gennemsnit tænker 19 gange i døgnet på sex (mere end kvinder, der ca. tænker på sex 10 gange). Men selv den undersøgelse kan ikke sige med nøjagtighed, at skulle være vores retvisende for vores tankemønster.

Der findes nemlig ingen perfekt teknologi til at måle, hvad vi tænker, skriver Tom Stafford i en blog på BBC. Det store problem ved den slags studier er det såkaldte ’Hvide bjørn-problem’.

Hvis du vil have noget ondskabsfuld sjov med et barn, skal du bede dem om at putte hånden i vejret, og de må første sænke den igen, når de er holdt op med at tænke på en hvid bjørn.

Det vil sige, at beder man folk være opmærksom på deres tanker om sex og mad, vil de formentlig tænke mere på det.

Hvis man skal komme med en konklusion på, hvor meget mænd tænker på sex, må man komme med det kedelige, men sandfærdige svar, at det vil variere kolossalt fra individ til individ. Og det afhænger meget af omstændighederne.

Og det helt store problem ved den slags målinger er, som beskrevet i indledningen; hvordan måler og vejer man tanker? Det kan man tænke lidt over. Eller man kan vælge at tænke på sex. Det er nok sjovere (og det er i hvert fald svært at lade være).

LÆS OGSÅ: En kvinde vi kan li': Charlotte McKinney