Den hemmelige Mile High-klub fylder 100 år. Men snart er det måske slut med sex på toilettet.

Hvis du tænder på lufthuller, dårlig belysning og tanken om at blive afsløret, mens du laver det frække med din kæreste eller piloten eller stewardessen med knold i nakken, så er det på tide at melde dig ind i ’Mile High’-klubben. Klubben har flere millioner medlemmer på verdensplan, og der er plads til flere, men skynd dig, for snart er det måske forbi.

Der findes ikke noget nyhedsbrev eller medlemskort til dem, der med et smørret smil over kantinefrokosten afslører, at de har haft sex på et flytoilet, men ifølge mere eller mindre videnskabelige undersøgelser er fænomenet stadig udbredt. For nogle år siden spurgte kondomfirmaet Durex 300.000 voksne, om de havde haft sex ombord på et fly. To procent svarede ja. Magasinet The Atlantic vurderer på den baggrund, at mindst én mio. amerikanere har gjort ’det’. Selv når man trækker alle løgnhalsene fra.

Netop i år fejrer fænomenet 100 års jubilæum. Vi spoler tilbage til sommeren 1914, da den 21-årige amerikaner og vovehals Lawrence Burst Sperry tog fusen på publikum under en flyvekonkurrence i Paris, da han indstillede styrepinden til at flyve på autopilot. Publikum måbede, da de så Sperry stå på den ene vinge, mens flyet fløj af sig selv. Piloter har siden haft god glæde af cruise control på de lange flyveture, hvor de kan frigøre hænderne til andre formål.

Selv var Sperry ikke sen til at udnytte de nye muligheder. Et par år efter fløj han langs Long Islands kyst med en kvinde ved navn Cynthia Polk, som han underviste i flyvning. Flyet var på autopilot, og hvad der skete ombord, vides ikke med sikkerhed, men noget gik galt. Flyet styrtede i havet, og da de to piloter blev reddet op – i live – var de begge uden en trevl på kroppen. Sperry forklarede, at de havde fået tøjet flået af i styrtet. Men ikke alle troede på den forklaring. En boulevardavis i New York skrev en artikel med overskriften ’Areal Petting Ends in Wetting.’ Episoden betragtes da også som forlægget til Mile High Club, og siden har klubben vokset sig større og større, altid omgærdet af en vis mystik.

Da Virgin Atlantic i nyere tid installerede borde til bleskift i fly på langdistanceruter, opdagede man, at bordene ikke kun blev brugt af mødre og spædbørn. Inden for nogle få uger var bordene blevet ødelagt af passagerer, der gerne ville være med i ’klubben’. Singapore Airlines har ligefrem bedt deres rejsende på første klasse på A380-flyene om at vise respekt over for andre passagerer. De tolv kabiner på første klasse er indrettet med dobbeltsenge – men de er ikke lydisolerede.

Måske er flysex i virkeligheden ved at dø en langsom død i takt med, at flyrejsen er blevet hverdag for de fleste. De tider er slut, hvor det var sjældent og eksklusivt at rejse med fly. I dag er det som at sætte sig ind i en ’skide bus med vinger’, som Ryanairs direktør Michael O’Leary udtrykker det.

Hos flypersonalet er smilet stramt. Man ønsker ro og orden på overfarten og ingen unødige bankelyde fra toiletområdet. Efter 11. september vækker det en vis bekymring, når to personer rejser sig fra sæderne og hemmelighedsfuldt forsvinder ud på toilettet samtidig.

Tænk over det. Næste gang du går på flytoilettet med din kæreste, skal du ikke regne med at få et high five fra Mile High-vennerne. Til gengæld får du på resten af turen selskab af F-16 jagere i højeste alarmberedskab.

FACEBOOK Bliv ven med Euroman