’Er du på coke?’ og ’hvad tjener dine forældre?’ Det er nogle af de spørgsmål, man ofte får, når man er fra Nordsjælland. Og netop listen over de otte mest stillede spørgsmål, finder vi på listen over de mest læste historier på euroman.dk i 2015.

I det hele taget har artikler og lister om danske egne og landsdele været i høj kurs. En af dem er ’11 geniale jyske vendinger alle burde bruge’, der lærte os fremragende udtryk som ’fisebrændt’ (følelsen, du kan få mellem ballerne, når du går meget på varme dage eller er lidt for hidsig med det grove toiletpapir.) Eller 'sinne med æ vinne' (tag det roligt).    

Der har selvfølgelig ikke kun været sjov og spas det hele. Effektiviserings-ekspert Michael Leck fortalte om, hvordan alle på arbejdsmarkedet har negative holdninger til LEAN, som er de værktøjer, han bruger, når han tager ud til danske virksomheder. 

For mange er det lig med fyringer og dét at skulle løbe hurtigere, men Michael fortæller, hvordan det i højere grad handler om at gøre alting smartere, så vi får mere tid til vores kerneopgaver. Det handler om at skralde al det unødvendige spild væk.

I år lærte vi også Bjørn Frost at kende over fire artikler om hans liv og sygdom. I foråret mødte vi ham første gang, hvor han efter en vellykket transplantation så ud til at blive rask. Men desværre fik han tilbagefald i løbet af sommeren, og i efteråret har et forsøg med ny medicinsk behandling slået fejl. Vi vil fortsat følge Bjørn i det kommende år. 

Her kan du se hele listen: 


11.

9 ting du aldrig må gøre når du koger pasta

Det kan virke som en simpel ting at koge pasta, men mon ikke mange af os alligevel har begået nogle af de meget gængse fejl, som fx at putte olie i vandet eller skylle pastaen i koldt vand. Man kan altid blive lidt klogere – også på hverdagen. Læs historien her.



10. 

Garderobe-psykologi: Derfor går du klædt som du gør 

At mænd skulle være ligeglade med vores påklædning er ofte anvendt myte. Men det er netop blot en myte. De har bare forskellige grunde til at gå klædt, som de gør. Her kan du møde en række af de mest almindelige mandetyper som sportsmanden, skolelæreren og godsejeren. Læs historien her.  



9. 

30 tegn på du er københavner i Jylland


Her er den første på listen over sjove egns-artikler og lister, der har hittet stort i år. I samme åndedrag som denne lavede vi også 30 tegn på, at du jyde i København, der blev næsten lige så meget læst. Læs artiklen her.

8.

Otte spørgsmål du altid får hvis du er fra Nordsjælland

Vores journalist Morten Reimer er selv fra Vedbæk, og en af de fordomme om Nordsjælland, han oftest møder, er, at alle tager coke. Men selv om det formentlig bliver taget visse steder, har han aldrig oplevet den kokain-epidemi, mange forventer.

”Er der kokain i Nordsjælland? Utvivlsomt. Er der også kokain alle andre steder? Det er der. Men at de store kokainfester, jeg har hørt så meget om, skulle foregå i min baghave, har jeg aldrig set noget til. Det kan selvfølgelig også være, at jeg bare ikke er inviteret.”Læs artiklen her.



7. 

Fem sommerkvinder du ikke kan lade være med at kigge efter

Vi er velsignet ved at leve i et land med nogle af verdens smukkeste kvinder, og derfor er det umuligt ikke at lade øjnene vandre, mens du sidder i liggestolen. Jens Vilstrup udpegede fem typer, der tænder hans fantasi, når vejret bliver varmere og tøjet mindre. Læs artiklen her.

6. 

”Da jeg begynder at tabe håret, er det eneste, der bliver hængende, mit skæg. Jeg ligner Walter White”

Bjørn Frost er en helt almindelig mand med et godt job, sund fysik og en løfterig fremtid foran sig. Indtil kræften ud af intet angriber hans blod og efterhånden hele hans system. Vi har bragt fire artikler om den modbydelige sygdom, som Bjørn stadig slås med uden at kny i øvrigt. Vi håber, at 2016 bliver et bedre år. Læs artiklen her.



5. 

Klumme: "Jeg har brug for en rigtig hulemand"

Hvad er en rigtig mand? Det er altid et emne, der kan sparke gnister i debatten, og det skete da netop også, da Regitze Christensen eftersøgte store, stærke macho-mænd i sin klumme. Alt for ofte møder hun bløde metroseksuelle mænd, der altså ikke gør noget for hende. Man kan roligt sige, at ikke alle læserne var enige med hende, og historien blev en af de mest diskuteret på vores Facebook-væg. Læs artiklen her.



4. 

Blog: Jeg er ikke blevet sindssyg - jeg er bare blevet far

I sommeren 2015 blev TV-vært og vores faste blogger Thomas Skov Gaardsvig far. Og det har han fortalt i flere sjove indlæg om de mange bekymringer, bleskift og den store kærlighed, som han opfordrer alle til at opleve.

”Nu har vi holdt hende i live i to uger, og det går rigtig godt, men det er fandeme også bekymringstungt at have ansvaret for sådan en lille en. Trækker hun vejret? Trækker hun vejret ordentligt? Spiser hun nok? Skider hun nok? Fryser hun? Hvad vil hun synes om de billeder, jeg lægger på nettet af hende, når hun bliver større? Men kærligheden, når jeg ser ind i hendes øjne, er fuldstændig uden sammenligning, og jeg nyder hvert sekund med hende, og hvis du ikke allerede har børn, så skynd dig at få nogen. Det er det nye.”Læs den her.



3. 


11 geniale jyske vendinger


I år var året, hvor mange af os lærte fede udtryk som ’at gå tværmarker’, hvilket betyder at gå tværs over marken for at spare nogle kilometer, når man går hjem fra byfesten eller skal krydse pladsen foran Orange Scene på Roskilde Festivalen. Læs artiklen her.



2. 

"Min kone tør ikke sige, hvad jeg laver, når vi er til middagsselskaber” 


Mange mennesker får nervøse tics og karriere-angst, når typer som Michael Leck kommer til ens virksomhed. De frygtede effektiviserings-konsulenter, der skal få os alle til at blive mere produktive. Med sig i attache-mappen har de ’LEAN’-teorien, der egentlig er udviklet til at gøre arbejdet ved samlebåndet mere effektivt, men som ifølge Michael Leck kan bruges til alle brancher.

Men som han fortæller i denne artikel, handler det ikke om, at vi skal løbe hurtigere – vi skal bare arbejde smartere. Og det kan vi altid og alle steder. Læs artiklen her.    



1.

11 trends fra 00’erne der bragede frem - og pludseligt forsvandt 


Der er ikke noget som moden, der i bagklogskabens lys nådesløst viser, hvor tåbelige vi så ud for nogle år siden. Vi samlede nogle af de tendenser, der virkelig var store i 00’erne, og som forhåbentligt aldrig kommer tilbage. Se listen her: Du har helt sikkert også været skyldig i mindst én af mode-forbrydelserne. Læs artiklen her.