Kigger man igennem tv-programmet en normal aften, er der stort set ikke en tv-station, hvor reality-genren ikke titter frem med sit selvbrunet og ofte stangstive fjæs. Fra ’Familien på Bryggen’ over ’De unge mødre’ til ’Paradise Hotel’.

Men kigger man på verdens største streamingsite Netflix, er der ingen af de kulørte karakterer. Det skyldes ifølge indholdschef Ted Sarandos, at reality har en alt for kort holdbarhed, og at man efter et indtag af de ofte lidt tomme kalorier ikke har lyst til at komme tilbage.



LÆS OGSÅ: Derfor er Knaldperlen tit på dit tv


”Reality-genrens brug-og-smid-væk-kultur har bare ikke et langt liv på hylderne. Det har ikke været en god kategori for os.”

Flow-tv er afhængig af reklamer og derfor mange seere. Og her fungerer reality-genren glimrende, da den er god til at fange folk i øjeblikket, når de zapper gennem kanalerne. Men det er ikke noget, folk ønsker at vende tilbage til eller se tidligere sæsoner af ’Divaer i junglen. Derfor kan det ikke betale sig for Netflix i øjeblikket, skriver Mashable.


'Kongerne af Rømø'

LÆS OGSÅ: Da jeg troede jeg var assistent for Gustav

Problemet for reality-genren er også, at selv om de fleste har set det som’guilty pleasure’ en gang i mellem, vil ingen betale op mod 100 kroner om måneden for at se mere eller mindre iscenesat dramaer og drukture. Og det er endnu en grund til, at Netflix holder sig væk, selv om det koster en tiendedel af producere et afsnit af reality frem for kostelige dramaer som ’House of Cards’ og ’Daredevil’.


Peter og Amalie fra bla. Paradise Hotel

I takt med at streaming bliver mere populært og god gammeldags flow-tv får stadig færre seere, kan det betyde, at selve genren vil dø ud. Gustav, Amalie og alle de andre kan altså være en truet art.  

Du må hellere huske at se dem, inden de forsvinder, og ingen længere ved, hvem der gemmer sig bag fantastiske navne som Knaldperlen, Numse-Rasmus og Dolken.

LÆS OGSÅ:
15 gode film du kan streame nu

LÆS OGSÅ: Fem nye gode serier, du bør tjekke ud