Euromans nye chefredaktør har solid erfaring som både journalist og redaktør, senest fra en årrække på Berlingske.

37-årige Kristoffer Zøllner kommer fra jobbet som skrivende journalist på Berlingske MS, litteraturanmelder på KULTUR og klummeskribent i FRI samme sted. Tidligere har Kristoffer Zøllner været redaktør på Berlingske MS og på AOK samt journalist på månedsmagasinet ARENA. Desuden var han i 2005 medstifter af He Magazine. Og så er han forfatter til bogen ’Du må ikke slå ihjel’ om Irak-Krigen.

”Jeg glæder mig meget til at begynde på Euroman. Først og fremmest glæder jeg mig til at arbejde med de utrolig dygtige mennesker på redaktionen. Dernæst er jeg lykkelig for at blive en del af Danmarks førende magasin,” siger Kristoffer Zøllner. 

Han mener, at der, så længe der findes mandlige læsere, vil være behov for et blad, der henvender sig til mænd. 

”Men det er også et magasin med masser af kvindelige læsere. Og det er jo fantastisk. Der er ikke noget værre end magasiner, der udelukkende er et sted, hvor vi kan være urmænd sammen. Det er Euroman ikke, og det skal Euroman aldrig være. Det henvender sig til intelligente væsener.”

Det har fået megen opmærksomhed, at bladets forhenværende chefredaktør gik i protest mod, at dele af bladet i fremtiden skal layoutes i Vietnam. Hvordan påvirker det din indtræden i stillingen?

”Kasper Steenbach (forhenværende chefredaktør, red.) havde sine bevæggrunde. Det har jeg respekt for. Jeg har mine bevæggrunde for at sige ja. Jeg har en anden tilgang. For mig at se handler det om, at der er nogle arbejdsgange, der kan blive lettere. Jeg har selv været igennem den hårde rationaliseringsskole,” siger Kristoffer Zøllner.

LÆS OGSÅ: Euroman skal have ny chefredaktør

Han taler på baggrund af sine erfaringer på Berlingske, hvor større dele af layoutet, for eksempel til det ugentlige tillæg MS, bliver layoutet via skabeloner, såkaldte templates.

Han mener ikke, at det er gået ud over udseendet, og på samme måde frygter han ikke, at omlægningen kommer til at gå ud over Euromans æstetiske kvaliteter.

”Jeg tror, der er mange, der tænker robot-layout, når de hører ord som outsourcing. Men hverken Egmont Publishing eller Euroman, som jeg jo kommer til at være en del af, er interesserede i at lave et grimt blad. Hvis vi kan se, at der er noget, der ikke ser ordentligt ud, når vi laver omlægningerne, så justerer vi arbejdsgangene.”

Kristoffer Zøllner begynder som chefredaktør senest 1. december.

LÆS OGSÅ: 3 danske chefredaktører om deres mest og mindst stolte øjeblikke

LÆS OGSÅ: Sådan erobrer du hele verden på en halv time ifølge Jimmy Maymann

LÆS OGSÅ: 15 grunde til at vi elsker tabloide medier