Hvad gør et hangout til et virkelig godt hangout?

I samarbejde med den nye DS 3, og som en del af en konkurrence om 1 ægte roadtrip til Berlin, bad vi jer – kære læsere – om at vise os jeres favorit-hangouts og tagge dem med #dshangouts på Instagram.

Og der er så i den grad blevet hængt ud. Scroller man nedover de oploadede Instagram-fotos, er alle minder om en overskyede og lidt regnfuld sommer for længst glemt...

Vinderen vandt jo 1 ægte roadtrip til Berlin i den nye DS 3. For med roadtrips gælder det ligeså meget 'rejsen' som selve destinationen, hvilket kræver en bil, der kan agere"hangout" i sig selv.

Det er DS 3! Udover DS 3s designerlækkerhed, indkapsler bilen med sine formstøbte sæder og sit fladbundet rat en dynamisk kørekomfort, der forstærkes af et EMyWay-navigationsssystem, hifi-anlæg og Connecting Box.



Ud fra æstetik og hangout-værdi har vi her udvalgt 13 hangouts, der samtidig er oplagte til et weekend-roadtrip.

Brøndby Strand



En silhuet af markante og grå betonhøjhuse. Det vil for mange være associationen, når de hører Brøndby Strand. Men Brøndby Strand er langt mere end sin grå beton-ghetto og højtråbende blå/gule fodboldfans!

I Brøndby Strand er de faktisk i gang med et af danmarkshistoriens mest omfattende renoveringsprojekter. Veje, stier og landskabelige ude arealer skal gøre Brøndby Strand til det #dshangout, det bør være. Det er Brøndby Strand faktisk allerede ... altså selve stranden.

Dokk1



Dokk1, eller Dokken som det hedder i århusianske folkemunde, er Århus' nyeste hangout og kæmpebibliotek. Sammen med kunstmuseet ARoS synes Dokk1 nu at kæmpe om pladsen som byens arkitektoniske stolthed. Faktisk er det samme arkitekter, som har tegnet ARoS, der står bag Dokk1.

Trappen, der vender ud mod havnen, er som skabt til et #dshangout med havsudsigt, måske lidt kold rosé og en lille picnic-kurv.

Dronning Louises Bro



At snakke hangouts uden at nævne Dronning Louises Bro er som at snakke dansk landsholdsfodbold uden at nævne EM 92. Det lader sig ikke gøre. Broen, der er blevet en turistattraktion i sig selv, lyder på en god solskinsdag af ikke et men to, tre eller flere dancehall-lydsystemer.

Flere tusind mennesker forcerer hver dag Dronning Louises Bro med sine brede fortove og cykelstier, og ligesom med et Sankt Hans bål er der noget fascinerende over at kigge på den uendelig strøm af mennesker. Dronning Louises Bro er selvfølgelig med som #dshangouts. Huttelihut!

Kongens Have



"Du når det hele, men du nåede ik' i Kongens Have med miiiig", lød det fra TopGunn i hans sommerhit 'Kongens Have'. Og det er ikke så sært, at det netop var Kongens Have, TopGunn vil have pigen med i.

Udover at fungere som grønt åndehul midt i København, har parken siden 1770'erne huset tusindvis af dates og forelsket par... og asiatiske turister. For Rosenborg Slot står som den kongelige parks eventyrlige bagtæppe, når du lægger dig ned siden af hende, du nåede at komme i Kongens Have med.

Københavns Zoo - Vinderen!



Når man kigger fotos på #dshangouts igennem, slår det én, hvor meget mobilkamera-teknologien er rykket siden sin grynede start i 00'erne. Nogle fotos tangerer nærmest fotokunst, men – og dette er hverken en kritik eller en anklage – selv ikke de bedste filtre kan slå vinderbillede af et vaskeægte isbjørne-highfive.

Billedet er taget i Københavns Zoo, der går under kategorien af hangouts, man nemt tager for givet. For på en solskinsdag kan én af Europas ældste zoologiske haver være et rigtig fint #dshangouts.

Skagen



Skagen er det fede, og det var det jo allerede inden den første champagneprop blev poppet i den famøse uge 29 i Tisvilde. Faktisk har Tisvilde måske endda sørget for at rydde lidt ud i de mest skingrer lyserøde poloer, opslået kraver og larmende Porscher.

I stedet er Skagen igen så småt ved at ligne sit gamle hyggelige 'jeg' med små gule huse, stråtage, isbutikker og dansk med dansk på. Og så selvfølgelig stranden, hvor Kattegat løber sammen med Nordsøen. Helt klart et #dshangout.

Roskilde Festival



Der er vel ikke så meget at sige. Danmarks største festival, der igen i år ramte solar plexus, når det gjaldt det danske sommervejr, er en klassiker, når det gælder hangout. Sol, solbriller, kolde fadøl, gode mennesker og verdensklasse musik = #dshangouts.

Samsø Festival



Og lad os da bare blive ved festivalerne lidt. Et godt hangout handler nemlig om at koble af. Og det evner festivalerne altså at få os til.

Samsø Festival kan muligvis ikke måle sig med Roskilde Festivals bandbookings, men når det kommer til det intime og til hyggen, så er den lille festival i front. Her er ikke – ligesom just hjemvendt fra Roskilde - brug for en ferie oven på ferien. På Samsø går festival og ferie op i en højere enhed

Papirøen



Hvis man skulle nominere et hangout for bedste 'debut', så ville Papirøen være en oplagt kandidat.

Efter de grå lagerhaller i mange år har været lukket for offentligheden, blev "øen" i 2012 gjort åben for et hav af kreative erhverv. Det synes at have resulteret i det bedste fra Torvehallerne, tilsat lidt Berliner-coolness sammen med en eminent udsigt udover kanalen og over til skuespillerhuset. Kort sagt det ultimative #dshangouts.

Kødbyens Madmarked



En anden konkurrent til byens bedste hangoutdebut må siges at være Kødbyens Madmarked. Efter i lang tid at have været i støbeskeen åbnede Kødbyens store madmarked endelig denne sommer. Her kan almindelige københavnere folde deres kokkefærdigheder ud side om side med byens bedste restauranter, caféer og grønthandlere, mens oplandets bondemænd og koner også er inviteret.

Kødbyens Madmarked er det perfekte hangout, hvor man kan gå rundt i solen og "snacke" små lækre tallerkner.

Søerne



'Søerne', som de hedder i folkemunde, men som officielt benævnes som Købehavns Indre Søer, er måske københavnernes favorit hangout. Her bliver der hvert år – sommer og vinter(!) – gået og løbet mange, mange tusind kilometer. Mindst ligeså mange liter latte bliver drukket, mens der tinderdates, kæresteslentres og weekendens begivenheder og andre lavpraktiske eksistentielle udfordringer snakkes igennem.

Søernes hangout-potentiale spænder fra 'peoplewatching', frokost/restaurant-besøg til regulær afslapning i græsset.

Århus Havn



Der kan være noget næsten zen over at se skibene sejle fra og til havnen. Se containerne blive lastet på de enorme skibe, inden de fortsætter deres færd til... ja, hvor mon?

Det er nemlig også de små ting, der gør et hangout til noget særligt. På Århus Havn kan I sidde og nyde udsigten, der nu også prydes af arkitektfeinschmecker lejlighedsbyggeriet "Isbjerget". Snup en god kop kaffe, en sød kæreste, og så har du dig et perfekt #dshangouts.

Tivoli



I over 150 år har Tivoli ikke blot været københavnernes men danskernes hangout. Og med Tivolis Fredagskoncerter har den gamle forlystelsespark uppet sig yderligt som et unikt hangout. På en sommeraften med 'vanilla sky' og koncert, så er der bare ikke så meget at rafle om: Tivoli er et svært godt #dshangouts – her er det i øvrigt Elton John, der hænger ud.