En amerikansk far, der i år har besluttet sig for at klæde sig ud som Prinsesse Leia fra Star Wars til Halloween har fået en del opmærksomhed i amerikanske medier.  
Faren, Tom M. Burns, har skrevet et blogindlæg på projektet The Good Men, der undersøger den moderne manderolle, hvor han beskriver sine overvejelser omkring at trække i et kvindekostume til den traditionsrige udklædningsfest.
 
Spørgsmålet opstod, da hans datter efter at have set Star Wars for første gang besluttede sig for, at hun i år skal være Han Solo.

LÆS MERE: Verdens værste Star Wars-udstilling

Tom M. Burns syntes, det lød cool, der var bare lige det, at han og datteren altid klæder sig ud som et par, så datteren kunne ikke se andre løsninger, end at han skulle komme som Leia til Halloween-festen.

”Det ville have været ret hyklerisk af mig at sige: ”Niks, en dreng kan ikke være Prinsesse Leia.” Så jeg skyndte mig at sige: “Det ville være helt fantastisk. Jeg skal da totalt meget være Leia.” Så sådan bliver det. For det er den slags ting, en far gør,” skriver Tom M. Burns. Han har for øvrig allerede været ude at lufte kostumet med de karakteristiske hårknolde, der kan anskaffes
her, til et før-Halloween-arrangement.



Blogindlægget er blevet delt på Huffington Post, og andre medier har også bifaldet mandens lidet stereotype opfattelse af kønsrollerne. 

LÆS MERE: Hvorfor går voksne mænd rundt og klæder sig ud som ponyer?

Men Tom M.Burns er ikke den første far i amerikansk Halloween-historie, der har parkeret østrogen-forskrækkelsen og trukket i kvindetøj for holdets skyld.

For to år siden blev et billede af en amerikansk far delt på nettet, fordi han havde valgt at ledsage sin datter, der var klædt ud som den store stygge ulv, iklædt Rødhætte-kostume.



Og i år, på grund af opmærksomheden, som Tom M. Burns har fået for sin Leia-udklædning, har en tredje far meldt sig på banen  og fortalt om et Halloween-genereret rollespil, der også leger med køn, men yderligere vender fuldstændig op og ned på familiehierarkiet.



For et par år siden, da hans ældste datter ville være ham til Halloween, tog han konsekvensen og klædte sig ud som kæmpebaby og kørte spillet ud med spørgsmål som: "Må jeg få dit slik?"



Hvortil datteren triumferende kunne sige: "Nej, det er mit, alt sammen."

LÆS MERE: Se video: Far giver sin søn magiske kræfter