”Efter min skilsmisse fik jeg pludselig meget mindre tid med mine to ældste. Det var nu engang vilkårene. Det var ikke sådan, at jeg forkælede dem, og alt fik lov at sejle, når jeg havde dem, for mangel på opdragelse skal ikke kompensere for skyldfølelse.”

”Nærvær skal kompensere for manglende samvær. Jeg er sikker på, at hvis du spørger de to ældste, så vil de sige, at nærvær er det, der kendetegner vores forhold. Vi har det rigtig godt sammen. Nu er de to yngste i den alder, hvor de to ældste var, da jeg ikke længere havde dem til daglig, og det er en dejlig alder, som jeg nu oplever hver dag.”



”Jeg har været betragtelig mere sammen med mine børn, end mine forældre kunne være sammen med min bror og mig. Men der er ingen, der bebrejder vores forældre, at vi ikke fik den tilstedeværelse, som vi nu kan give vores børn, for sådan var omstændighederne. Min bror og jeg var tre-et-halvt og to-et-halvt, da vores mor som meget ung blev dronning. Længere er den ikke.”

LÆS OGSÅ: Euroman-klassiker: den aften kronprinsen kunne det hele



”Af og til glemmer jeg, at jeg ikke er 20 år længere, og så okser jeg rundt og spiller fodbold med drengene. Indtil jeg forstrækker en lårmuskel og bliver mindet om, hvor gammel jeg i virkeligheden er.”

”Når vi tager på vinterferie, kører jeg altid bilen ned, og så har jeg de store drenge med. Så sparer vi de penge. Det er far-søn-tid i 14-15 timer. Vi snakker. Vidt og bredt. Vi terper geografi og historie, så de ved alt, hvad jeg ved. Hvad jeg så ikke ved, ved de heller ikke, haha. Jeg er en stor historie- og geografi-nørd.”



”Jeg har i sagens natur en masse ting, som er gået i arv i Kongehuset i flere generationer, og som jeg sætter stor pris på. Men en af de ejendele, jeg holder mest af, er af mere privat karakter. Det er et ur, jeg fik af min far i 16-års-fødselsdagsgave. Et fint ur, meget elegant, Cartier. Han havde selv anskaffet det i en relativt tidlig alder, og han vidste godt, at jeg var helt vild med det. Jeg blev fuldkommen overvældet, da jeg pakkede det ud, og jeg kan mærke den dag i dag, når jeg bruger det ved særlige lejligheder, at det er en ejendel, der fortæller en unik historie og betyder noget helt særligt for mig. Jeg er så småt begyndt at tænke over, hvem jeg skal give arvestykkerne videre til. Hvor den enkelte ting falder på rette hylde.”

”Jeg vil gerne gøre det, mens jeg er i live, så jeg kan nyde, at andre nyder dem.”

Du kan læse meget mere om Prins Joachims liv i vores store interview i det nye nummer af Euroman, der er i handlen fra torsdag 23. juli.


LÆS OGSÅ: Skilsmisseramt standupper: "Min kone havde altid 1000 steder hun ville hen. Jeg fulgte bare med"

LÆS OGSÅ: Steen Jørgensen: "Manddomsprøven i mit fag er at blive clean"

LÆS OGSÅ: Ure alle mænd skal kende: dress-uret