Først lyder de afslappede. De småfniser faktisk lidt, bjergbestigerne, da de mærker, jorden ryste under sig i Mount Everests sydlige base camp. Men så indtræffer panikken, da de ser en mur af sne og is bevæge sig direkte mod dem i høj fart.

Da det værste jordskælv i årtier lørdag rystede Nepal, satte det også gang i en voldsom lavine på Mount Everest. Man mener, at omkring 1000 klatrere befandt sig på bjerget, da katastrofen indtraf, og tyske Jost Kobusch var en af dem.

Bliv ven med os på Facebook


LÆS OGSÅ: Kronik: Kurderne bør være vores nærmeste allierede i Mellemøsten

Han havde koldblodighed nok til at filme begivenhederne, og som man kan se på videoen, må han og bjergbestiger-vennerne febrilsk lede efter ly, da lavinen pludselig nærmer sig med enorm fart.

Efter at være blevet begravet i sne, er de chokerede, men i live og i stand til at undersøge, hvilken forfatning resten af lejren er i.

Dødstallet oven på jordskælvet i Nepal har i skrivende stund oversteget 3.200, og Ifølge Al-Jazeera er der i hvert fald 17 personer, der er omkomne i base camp på Mount Everest, der ligger i 5300 meters højde. Dermed er det den dødeligste registrerede lavine på bjerget.

Helikoptere arbejder på at redde de alvorligst tilskadekomne klatrere, men efterskælv og flere laviner besværliggør redningsarbejdet.

 
LÆS OGSÅ: Dansk klatrekonge: Det er længe siden jeg har været bange for at falde ned og dø

LÆS OGSÅ: Vovehals laver backflip over 22 meter bred kløft

LÆS OGSÅ: Far får søn med Downs syndrom til at flyve