Der har været mange markeringer efter terrorangrebet på Charlie Hebdo. Og det har været debatteret bredt, om muslimer har et kollektivt ansvar, og om de bør sige undskyld.

Nu forsøger den hollandske filmskaber Abdelkarim El-Fassi i en ny video at sætte spørgsmålstegn ved kollektiv skyld. I videoen demonstrerer han, hvordan børn nemt kan overbevises om, at de på grund af deres udseende er medskyldige i terror.

For eksempel undskylder en lyshåret dreng for Breivik-drabene på Utøya, efter hans mor har påpeget, at Anders Breivik ligesom drengen har lyst hår.

En anden dreng vil gerne være superhelt ligesom Spiderman, når han bliver stor, men efter at han har fået at vide, at de fleste terrorister er marokkanere som ham, tager han Spiderman-masken af, fordi han føler sig som en superskurk.

Videoen slutter af med ordene ”Skyld fra sammenligning skaber afstand” og dernæst hashtagget #Letsunite.

De 233 bedste virale videoer i år

Far skriver egen dødsannonce til søn: Det er mig, der er Spider-Man

Manden bag, Abdelkarim El-Fassi, fortæller selv, at han aldrig har haft det så dårligt med at instruere en film tidligere:

”Det er stensikkert uetisk og pædagogisk uansvarligt, men som samfund har vi jo gjort det her i årevis. Vi har snakket visse grupper til at føle en kollektiv skyld i årevis. Det bliver nødt til at stoppe – ellers vil problemet blive ved i årevis.”

El-Fassi har tidligere stået bag #doyoucare kampagnen, hvor hollandske børn blev sat i deres palæstinensiske aldersfæller sted for at sætte fokus på israelske overgreb mod Gaza.

Se videoen her:

 

LÆS OGSÅ: Spanske pornostjerner inviterer fremmede til at røre dem

LÆS OGSÅ: Jacob Riising: "Mine børn synes, jeg er lige så røvsyg som alle andre"

LÆS OGSÅ: Se video: Spiderman & søn mødes i ny viral reklame