Godmorgen. Så blev det mandag, en ny dag truer og du har sikkert stadig tømmermænd fra en hård julefrokost-weekend. Fortvivl ej. Morgenposten er klar til at give dig en koldstart:

__________




Time Magazine har lavet en solid oversigt over de 27 bedste fotobøger, der er udgivet i 2014. Så kan du godt forlænge din ønskeseddel til jul.

__________




Mr. Porter guider på vanlig overlegen vis til verdens bedste skiterræner.

__________




MIJLO er en meget fin side fra bagmændene bag en Kickstarter-kampagne for en taske. De har bedt en række kreative typer fotografere deres 'essentials' og sende dem ind. Det er der kommet en fin hjemmeside ud af.

__________




De er blevet kaldt 'fysikkens Dødehavsruller' og siden 1986 har Princeton University og Hebrew University i Jerusalem knoklet for at katalogisere de 80.000 dokumenter, Albert Einstein efterlog sig ved sin død. Nu kan du se dem online og læse lidt nærmere på NY Times

__________




I lang tid fulgte jeg en blog ved navn Short Form Blog, der leverede internationale nyheder med en knivskarp vinkel. Den var meget enkelt men virkelig brugbar, og den blev styret af én enkelt mand: Eddie. Han har ikke givet lyd fra sig i et par måneder efter han lukkede den, men nu er han endelig klar med sit nyeste projekt: Tedium. Så vidt jeg kan se, er det en slags nyhedsbrev med gode ting fra nettet. Jeg kan af gode grunde ikke anbefale det, for det er ikke gået live endnu, men du kan signe up her.

__________




Death Becomes Him

"Caleb Wilde is a sixth-generation funeral director who wants to reacquaint us all with the uncomfortable, eye-opening realities of death. It’ll make us more human, he says. If it doesn’t kill him first."

Jeg er rimelig bange for at dø. Nogle dage kan jeg godt tænke på, at det en dag kommer til at ske. Andre dage kan jeg slet ikke holde tanken ud om at skulle herfra for tidligt. Det er svært at se døden i øjnene, synes jeg, men sådan har Caleb Wilde det ikke rigtig. Han er kun 32 år, men i sit arbejde som bedemand har han døden inde på livet hele tiden. Et virkelig godt portræt af Caleb, og teksten fungerer samtidig som en slags livtag med døden og den nærmest tabuiserede tilgang, mange mennesker - mig selv inklusive - har til den.

__________




Jesse Pinkman fra Breaking Bad har lavet en Yo, Bitch-app.

__________




Embroidered Portraits.
 
__________




In issue 26 you state that “information is really hot right now.” Where do you get your information? 

"From everywhere! One of the things, for instance, is that I can’t throw away an unread newspaper. So, much to the dismay of my wife, I keep them. My holidays have been spent reading news-papers from a year ago, like the art section and stuff like that. The consumption is indiscriminate—like books, magazines, anything. It’s like a whale with plankton. You eat thousands of tons of fucking plankton, and then there’s like one titbit or two that could catapult us into a story idea. It’s a very inefficient system. It’s a lot about wasting time and resources."

TISSUE Magazine har et godt interview med Joerg Koch, grundlægger og chefredaktør af det fremragende magasin 032c, der er værd at læse.

__________




Highsnobiety har besøgt et af de mest interessante tøjbrands lige nu, Stone Island. De er tidligere blevet kraftigt forbundet med hooligan-kultur særligt i England, men firmaet rummer så meget mere. Deres tilgang til proces, farver og materialer er second to none. Tjek selv ovenfor.

__________




Mr. Porter (igen) har været i København for at lave en feature om min gode ven Baixiang Chen, der med rette blev kåret som Danmarks bedst klædte mand i Euroman i 2013. Læs her.

___________




Business of Fashion har besøgt Peter Poopat og Flavio Girolami, der står bag skomærket Common Projects. Jeg har selv et par stykker af deres sko, som uden sammenligning er de bedste sneakers, mine fødder nogensinde har vandret i.

___________




Og det var alt for i dag. Vi ses igen i morgen.

1love