Godmorgen, så er det tid til den sidste morgenpost i denne uge. Jeg håber at du er ved at være klar til at gå på juleferie. Here we go:

___________




1 ud af 5 europæere har aldrig nogensinde brugt internettet. Vildt nok. Tror jeg vil markedsføre internettet til dem som det sted, Morgenposten fører an. Så skal de nok komme online.

___________




Relevant i denne søde juletid: Har personen Jesus, altså ham fra Biblen, nogensinde eksisteret? Eller er han bare opfundet som en del af troen? Hans eksistens er meget tvivlsom.

___________




Italienske Think.Bigchief har en fin sektion på deres blog. Den hedder Home Sweet Home og er en god samling af lækre interiør-billeder.

___________




Det er 111 år siden, piloten Orville Wright fløj det første fly nogensinde. Han begyndte allerede i 1896 at eksperimentere med sin bror Wilbur, og heldigvis for os gik de meget op i at dokumentere deres meritter. The New Yorker har samlet sammen. 

___________




Jeg elsker at bo på hoteller og drømmer ofte om at trække stikket og bare checke mig selv ind et sted i en længere periode. Økonomien tillader det dog ikke helt endnu... Særligt i New York er der vilde hoteller (sidst jeg var der, boede jeg på The Marlton på Manhattan og Wythe Hotel i Brooklyn, begge kan anbefales for forskellige ting), og nu har A Continuous Lean lavet en god guide til de klassiske og de bedste.

___________




What Serial Really Tought Us

"Episode twelve conclusively proved that what we’ve been listening to is not a murder mystery: it’s a deep exploration of the concept of reasonable doubt, and therefore an exposé, if unwittingly so, of the terrible flaws in our justice system."

Lyttede til sidste afsnit af Serial i går. Jeg vil slet ikke sige noget, der kan spolere det for folk, der ikke har hørt det endnu. Men jeg tør alligevel godt sige, at det var en fin afslutning. Sarah Larson fra The New Yorker skriver godt om afrundingen og sætter det i et større perspektiv.

___________




KUA: Der hvor livet ikke gjaldt

"KUA var et sådant ahistorisk sted, hvor livet ikke gjaldt. På mange måder var KUA et kondensat af samfundet som helhed betragtet. Her lever samme ængstelige princip i bedste velgående og kan blandt andet opleves ved at kigge på navnlig journalister og mediefolks popularitet som den kommenterende og sarkastiske klasse, hvis ofte eneste fortjeneste, det er at udstille, kritisere og bedrive satire over folk, der på mere traditionel vis – eller blot i umiddelbar forstand – virker."

Jeg havde mine universitetsår på KUA og jeg kunne simpelthen ikke komme derfra hurtigt nok. Derfor klarede jeg også kun to år, et udvekslingsophold på ni måneder og en bacheloropgave før jeg stoppede med at møde op. Mads Holger gik der også. Et halvt år klarede han på filosofi, før han bukkede under. På sin blog her på Euroman skriver han så rammende og præcist om KUA, at jeg kun kan nikke genkendende til det hele. Eller, det svarer i hvert fald meget godt til MIN opfattelse af stedet. De har vist nok revet store dele af Gamle KUA ned, hvilket jeg kun kan bifalde. Ingen mennesker har haft godt af at komme der.

___________




Dynamic Africa er en rigtig fin blog med dejlige billeder fra et Afrika, man ikke altid ser.

___________




Så skal der laves snekrystaller.

___________




Min gode ven, fotografen Thomas Skou, holder i weekenden julesalg af en stor bunke fotografier. Hvis du står og mangler en perfekt og personlig julegave, er det en rigtig god idé at kigge forbi. Han har sat priserne ned, så de ligger fra 900-4.500 kr. og det hele er indrammet i enten vintage rammer, skifterammer og professionelle indramninger. Det foregår på Sommerstedgade 24 både lørdag og søndag mellem kl. 12-17, og hvis jeg kender Thomas ret, byder han gerne på en øl eller to.

___________




The Urban Dictionary of Design Slang.

___________




Lidt lækkert. Det var fandme alt for i dag. Jeg er selvfølgelig klar igen mandag og tirsdag med morgenpost, så du også kan få fodret hjernecellerne selvom du ligger på divaneseren og spiser brunkager og drikker portvin. Hav en smød weekend.

PEACE.