Hello, morgenpost blev i dag til formiddagspost. Jeg håber, du bærer over med mig. Til gengæld er dagens udgave tætpakket med ting, du skal tjekke ud:

____________




Biggies berømte 'Hypnotize' i et anderledes men ikke desto mindre interessant mix. Et godt stykke vej til originalen, dog.

____________




Selv foretrækker jeg stempelkaffe, når jeg skal have mit skud koffein. (Irmas egen instantkaffe er også ok). Men der er noget fedt over kaffemaskiner, og Chemex, der længere har været populær hos kaffe-connoiseurs, er klar med deres fine bud på en lækker maskine.

____________




Klæd dig som en fyr fra Paris. Mindre bredde i garderoben, til gengæld med bedre ting. Lyder meget fornuftigt i mine ører.

____________




Concert Crowds Flounder in Digital Dead Zones

"If you can’t send a selfie from a rock concert or an NFL game, does it still count as being there? That’s more than an existential question as texting, tweeting, Snapchatting and Instagramming fans outpace—and overload—networks at public events."

Meget interessant: Hvad gør store venues som koncertsteder og festivaller egentlig for at finde løsninger, der kan håndtere den enorme mængde datatrafik, de sociale medier kræver?

____________




Troede du at internettet var frit? Tro om igen. Flere og flere lande begynder at ligne Kina, når det kommer til åbenhed. The New Yorker skriver.

____________




My email is a monster.

____________




Jeg skrev vist også om den sidste jul, men Yule Log er tilbage med endnu mere julekalender for nørderne. Hurra.

____________




Børnefonden har en meget sympatisk juleshop, hvor man kan donere til dem, der virkelig har brug for det, i stedet for at købe endnu mere møg, man ikke har brug for. Deres kort er ret sjove. Giv en god undskyldning i julegave.

____________




Jeg kender ikke noge til Kværn udover dette fine nummer, som en veninde postede på FB i går. Men det lyder dælme rart.

____________




Nick Sullivan, fashion director hos Esquire i USA, rådgiver om de tre stykker overtøj, du i hans optik skal vælge mellem denne vinter: Peacoat, længere frakke og dunparka. Jeg vil dog også gerne slå et slag for dufflecoaten.

___________




Gear Patrol har været i Skotland og det er der kommet en ret fin og ret omfattende guide ud af. Første kapitel er oppe nu. Jeg vil sindssygt gerne derover og vandre lidt rundt i landskabet.

____________




En af mine helt store helte, Hans Ulrich Obrist, er kurator ved Serpentine Gallery i London og en tænker af karat. Han har styrtende travlt, laver vanvittigt gode projekter og virker generelt bare meget sympatisk. The New Yorker bringer et stort portræt af ham.

___________




Lækker lyd at gå på weekend på: John Talabot i en times mix på belgisk radio. Så skal den have pisk.

___________




Det var alt for i dag og for denne uge. Jeg var forresten på Gorilla i går, den der nye restaurant i Køjbyen, som Rasmus Oubæk har åbnet. Min anmeldelse: Fremragende mad, det stikker i tusind retninger men den gode smag er samlingspunkt. Hyggelig betjening, meget opmærksomme tjenere. Enormt lokale og meget larm. Og så er der altså et eller andet med de der Oubæk/Cofoco/Madklubben-konglomerater, som efterhånden ejer 80% af alle gode restauranter i København. De kører med virkelig gode, velsmurte koncepter, men jeg sidder nogle gange tilbage med en følelse af at være kunde i en meget, meget stor butik, hvor stordriftsfordele for længst har kvalt intimiteten. Og hvor der nok er forskel på hver enkelt restaurant, men hvor den underliggende linje er præcis den samme på alle adresser. Jeg savner måske en smule nærhed. Er jeg helt afsporet? God weekend.

Peace.