Godmorgen min ven. Det er tid til ugens første morgenpost. Der er gode sager i vente:

______________




Jeg har aldrig set det store lys i Iceage, der er lidt for meget støj og larm til min smag. Sådan er det normalt, men på deres nye nummer 'The Lord's Favorite' har de ramt mig lige i hjertet med en sindssygt sej video og en lidt nemmere tilgængelig lyd. Det er helt genialt.

____________




The Internet's Original Sin

"At the end of the day, the business model that got us funded was advertising. The model that got us acquired was analyzing users’ personal homepages so we could better target ads to them. Along the way, we ended up creating one of the most hated tools in the advertiser’s toolkit: the pop-up ad."

Ethan Zuckerman fortryder, at han i sin tid skrev koden til en af de mest forhadte ting på internettet: Pop-up-reklamen. The Atlantic har hans apologi, der samtidig også er hans bud på en version af internettet, der er bedre end den, vi har i dag.

_____________




Det er fandme smart: x.ai er en personlig assistent, der tager sig af alt planlægning med tid og sted forud for et møde. Man skal bare cc "assistenten" Amy, som er en virtuel sekretær, der selv kan skrive sætninger, så klarer hun alt kommunikationen.

_____________




I den kommende weekend er der KMD Ironman i København. Forud for gameday har folkene bag fået lavet en fin lille video med speak fra Jørgen Leth. Husk at klappe og råbe, hvis du er ude på ruten.

_____________




You’re 16. You’re a Pedophile. You Don’t Want to Hurt Anyone. What Do You Do Now?

"We have a few go-to archetypes when it comes to pedophilia: There is the playground lurker, the chat-room predator, and the monstrous (often religious) authority figure. These men are usually middle-aged, unrepentant serial abusers who are caught only after remaining undetected for years. But what about the preceding decades? When do these urges first begin to manifest?"

Denne artikel har floreret en del på nettet de sidste par dage på grund af dens kontroversielle tema. Jeg var selv ret splittet, om jeg skulle tage den med i morgenposten, men nu gør jeg det. Den handler om unge mænd, der er pædofile og som godt ved, at det er et kæmpe problem og gerne vil i behandling, men ikke har noget sted at gå hen. Fordi der ganske enkelt ikke eksisterer tilbud om behandling til så unge mænd. Det er stærk læsning, meget ofte væmmes man.

_____________




Det er nok ikke så aktuelt i den kommende uge, hvor det vist mest kommer til at regne, men alligevel er videoen herover en meget god reminder om at bruge solcreme.

_____________




Æv. Darkside har meldt ud, at de indstiller projektet og ikke længere laver musik. Som et sidste sving med halen sender de dog to numre på gaden, 'Gone Too Soon' og 'What They Say', der bliver en del af Other Peoples WORK Compilation, der udkommer i september. Lyt til 'Gone Too Soon' herover og 'What They Say' her.

_____________




The Front Lines of Ferguson

"The history of being black in America is the history of nonviolence versus “fight back.” Of wait versus now. Of a turned cheek versus self-defense. Suddenly, this was becoming the latest chapter in black America’s “what next?” history. And on the steps outside of the church, each group had its Martin and its Malcolm. They all wanted the same thing, but the answers provided in the church weren’t enough for a consensus."

Efter politiet skød og dræbte en 18-årig mand i byen Ferguson i Missouri, USA, har byen nærmest stået i brand. Stærk reportage derfra. Det virker som om, kløften mellem racerne bliver større og større.

_____________




Berghains legendariske dørmand Sven Marquardt udsender memoir. Tror den er ret læsværdig. Han ser fuldstændig vild ud, men han har endnu aldrig afvist mig i køen til natklubben.

_____________




Det bliver vist ikke mere happy-go-lucky end i denne film, hvor bandmedlemmer fra Mumford & Sons, Edward Sharpe & The Magnetic Zeros og Old Crow Medicine Show kører i damplokomotiv fra San Francisco til New Orleans. De spiller derudaf og har det skønt, og selvom Mumford & Sons skal stoppe med deres banjolarm, så giver filmen alligevel en dejlig lyst til at rejse rundt i USA. Se traileren ovenfor (den er et par år gammel, jeg har bare aldrig set den).

_____________




SB Nation har en virkelig, virkelig god gennemgang af Premier League forud for sæsonstart. Meget gennemført!

_____________




Ooog det var alt, hvad der var i dag. Vi ses igen i morgen.

Peace.