Én af mine daglige rutiner består i at udforske internettet for gode ting. Vimeo er en af de kanaler, jeg tjekker på daglig basis. Som producer på en række film- og reklame-projekter er jeg altid på udkig efter ting, der interesserer og inspirerer mig og Vimeo leverer altid. Her har jeg samlet et par af de kortfilm, der har fanget min opmærksomhed inden for det sidste års tid plus et par klassikere.
____________

John Baldessari er en kendt amerikansk kunster, som i 1971 proklamerede, at han aldrig ville lave kedelig kunst. I dag er han blandt andet kendt for at komme farvede cirkler over ansigtet på de folk, han portrætterer i sin kunst. Tom Waits’ stemme agerer voice-over, mens filmen er instrueret af Henry Joost og Ariel Schulman, der sammen går under navnet Supermarché.
____________

'Aspirational’ er en kortfilm af instruktøren Matthew Frost, der har skuespillerinden Kirsten Dunst i hovedrollen. Filmen er produceret for Vs. Magazine, og varer to minutter og 30 sekunder. I den møder Dunst to kvinder, der åbenlyst er mere interesserede i idéen om at møde hende end ret faktisk at møde hende.
____________

‘Hotel Chevalier’ er en klassisker. Wes Andersons kortfilm fra 2007 agerer en slags prelude til hans spillefilm ‘The Darjeeling Limited’. I den ser vi Natalie Portman og Jason Schwartzman rollerne som et par, der genforenes på et hotel i Paris til tonerne af Peter Sarstedts hit fra 1969 ‘Where Do You Go To (My Lovely)?’.
____________

I Gustav Johanssons kortfilm ’Just a Minute’ møder vi Dakota Johnson, som er datter til Melanie Griffith, og som spillede én af hovedrollerne i spillefilmsversionen af ‘Fifty Shades of Grey’ fra i år. I den møder fører hun en samtale med en assistent, der giver sig ud for at være hendes bevidsthed. Filmen er produceret for Vogue.
____________

Christopher Dennis har siden ’91 levet af stå på Hollywood Boulevard iført Superman-kostume for at blive fotograferet side og side med turister, der giver ham drikkepenge. I filmen af Drea Cooper og Zackary Canepari fortæller han om sin tilværelse og om hvordan rollen som Superman tillader ham at flygte fra sin egen virkelighed for en kort stund.
____________



Den berygtede scene fra ‘Hotel Chevalier’ i tilfælde af, at du missede den længere oppe ...
____________

Oliver Enné på Twitter / Instagram
____________

Bliv ven med Euroman på Facebook