Lige i tide til weekenden omhandler dagens Morgenpost vores hovedstad om natten - fra de fulde og festene til de trætte og sultne. Se den som inspiration til din fredag aften ude eller til din aften hjemme. God weekend.
____________



Vice publicerede i sidste måned denne billedserie fra en vilkårlig fredag aften i København.
____________



I 2006 stod Morten Vammen bag filmen ‘Øjet i Natten’, der skildrede nattelivet i København. Filmen fik premiere på CPH:DOX, og blev senere vist på DR2.
____________



“På Sunday kunne det nemt se ud, som om natten var fri for hverdagens sociale normer. Modebloggere skålede med rockere, studerende værtinder fik 10.000 kroner i drikkepenge af rigmænd, og en asiatisk prinsesse i 50’erne betalte den 24-årige natklubmanager fra Odense for at kysse med hende og spurgte, om han ikke ville med på ferie til Sydfrankrig i privatfly.“

Før årsskiftet publicerede Zetland singlen ‘De Udvalgte’, der omhandlede kulturen på natklubben Sunday i det indre København. Du kan læse et uddrag her på Euroman eller købe singlen i sin fulde længde via Zetland.
____________



I Munchies’ videoserie ‘Chef's Night Out’ følger vi Amass’ chefkok Matthew Orlando, der sammen med en gruppe venner spiser og drikker deres vej gennem en række af Københavns bedste spisesteder - fra Restaurant Bror til Manfreds til Kebabistan -  for derefter at tage tilbage til Amass for at lave burritos til natmad.
____________



I 2013 portrætterede Børsen Pleasure Simon Lennet og Simon Frank, der på det tidspunkt kørte natklubben Simons (I dag kører de førnævnte natklub Sunday), der ofte blev omtalt som Kronprins Frederiks yndlingsklub. I det taler de om deres venskab, deres idéer og deres forretning.
____________


(Foto: Marie Brandt)

Jeg har bedt min ven Jesper Agerbæk fra bandet The Youth om at pege på ét sted i det københavnske natteliv, der har gjort indtryk på ham.

"Jeg havde en virkelig fed oplevelse, da jeg første gang besøgte tiki-baren Brass Monkey på Enghavevej. Jeg tror, at jeg må indrømme, at jeg har en meget specifik holdning til min egen brandert. Ikke fordi den skal være posh, men den skal ikke smage dårligt næste morgen. Der er virkelig en stemning derinde, der er totalt ikke-københavnsk, hvilket jeg virkelig godt kan lide. Jeg startede derinde som stamgæst, og arbejder i dag derinde som dj. Det er et sted, der tør at være niché, og hvor de ikke er bange for at spille alt fra calypso til R&B og klassisk soul-musik. Jeg er muligvis forudindtaget, men i min bog er det her, man finder det bedste drinks og den bedste musik."
____________

Oliver Enné på Twitter / Instagram
____________

Bliv ven med Euroman på Facebook