____________

Jeg er først begyndt at høre podcasts inden for det sidste års tid. Nu kan jeg nærmest ikke relatere til tanken om at skulle flyve langt eller slappe af i min lelighed uden. Jeg har min egen, ligesom jeg forsøger at holde mig opdateret om de bedste, der produceres herhjemme og i udlandet.

____________



Internettet flyder over med mixtapes, podcasts og radioshows, men Reply All, der beskriver sig selv som “a show about the internet”, er et niveau over de fleste. Programmet udkommer hver torsdag, og udgives af Gimlet Media, som er blevet kaldt the HBO of podcasts. Programmerne varer omtrent 25 minutter og handler blandt andet om kvinden bag det berygtede “Jennicam”, Figure One - er en slags Instagram for læger, internetfænomenet "swatting" og mere. Hør det her.
____________




Politiken sammensatte tidligere på året denne guide til de bedste podcasts. Klart værd at tjekke ud.

____________



En af mine yndlingspodcastepisoder nogensinde er fra Alec Baldwins nu nedlagte podcast Here’s The Thing. I den interviewer han Lorne Michaels, der er stifteren og produceren bag Saturday Night Live. Michaels er et amerikansk kulturikon, som er kendt for at være elsket og hadet for sin direkte og til tider kyniske facon. I interviewet leverer han blandt andet et af mine favoritcitater: "If you look around the room and you’re the smartest person in the room, then you’re in the wrong room." Han tydeligvis en smart fyr. Hør afsnittet her.

____________


I december sidste år var det ti år siden, den første podcast blev udgivet. I den anledning sammensatte slate.com denne liste med deres bud på de 25 bedste nogensinde.

____________



The Verge har produceret et videoportræt af Alex Blumberg, der er er manden bag Gimlet Media, som også udgiver Reply All. Blumberg har tidligere arbejdet som producerer og reporter for populære radioformater som This American Life og Planet Money. Sidste år grundlagde han sin eget podcastvirksomhed, hvis første produktion omhandlede deres opstartsproces - fra at finde investorer til at udvikle sit produkt. Den hed helt helt simpelt StartUp, og er virkelig god. Den kan høres her. The Verges portræt kan ses her.

____________



Hvis du kan leve med, at han ikke har skrevet en god bog siden 90'erne, og at han bruger ordet "content" i hver fjerde sætning, er Bret Easton Ellis' podcast også værd at høre. Der er ikke kommet nye episoder siden første sæsons afslutning sidste år, men hvis du endnu ikke har hørt hans samtaler med Vampire Weekends Ezra Koenig, Kanye West eller Tom Sizemore har du noget til gode.

____________

Oliver Enné på Twitter / Instagram