I dag er det 116 år siden, Ernest Hemingway blev født i Oak Park, Illinois. I den anledning stiller Morgenposten skarpt på manden, som det ikoniske magasin LIFE har kaldt"the single most influential, most parodied, most prominent, most immense American author of the past 100 years". Og som Orson Welles hævdede, at ingen nogensinde turde at lave sjov med - undtagen ham.
___________________________________________________

Da Alfred Eisensstaedt mødte Hemingway i Cuba



I 1952 tog fotografen Alfred Eisensstaedt til Cuba for at portrættere Hemingway til det ikoniske LIFE Magazine. Det gik dog ikke helt som planlagt, eftersom at Hemingway eftersigende var fuld fra morgen til aften og skiftede mellem at ignorere sine omgivelser til at være sur på sine omgivelser. Eisensstaedt har siden beskrevet Hemingway som “the most difficult man I ever photographed”. Og det kom fra en fotograf, der i årtier forinden havde fotograferet verdensberømte skuespillere, socialt akavede forskere og ikke mindst nazisternes propagandaminister Joseph Goebbels.
____________



I 1992 blev Eisenstaedt interviewet om sin oplevelse med Hemingway på Cuba tilbage i '52. Her fortalte han blandt andet om en situation, hvor Hemingway truede med at slå ham ihjel og ytrede ordene: “Alfred, you came too close to my boat. I shot at you.”
____________



I 1940 købte Hemingway Finca la Vigia i Cuba for 12,500 dollar. Der var blandt andet her han skrev bøger som ‘For Whom the Bell Tolls’, ‘The Old Man and the Sea’ og ‘A Movable Feast’. I dag bruges som et Hemingway-museum, der kan besøges af turister og lokale. Se billeder fra huset her.
___________________________________________________

At drikke som Hemingway



... Ville formodentlig slå dig ihjel. Men mindre mængder kan også gøre det. Her en guide til Hemingsways yndlings-cocktails og hvordan du laver dem.
___________________________________________________

Hemingways citater



"Always do sober what you said you'd do drunk. That will teach you to keep your mouth shut." -
Ernest Hemingway, 1948
____________



“The best way to find out if you can trust somebody is to trust them.”

Og ni andre Hemingway-citater her.
___________________________________________________

Hemingways læse-liste



I 1934 opsøgte den aspirerende forfatter Arnold Samuelson sit idol Ernest Hemingway i Florida. Deres første møde var en skuffelse på den unge forfatter, men han blev ikke desto inviterede Hemingway ham forbi dagen efter. Her gav han Samuelson en række råd til at blive en bedre forfatter, og i den sammenhæng nedskrev han også denne liste over bøger, han skulle læse. Læs hele historien her og se Hemingways håndskrevne liste af bøger foroven (og i linket).
___________________________________________________

Orson Welles' forhold til Hemingway



“I never belonged to his clan, because I made fun of him. And no one ever made fun of Hemingway.”


Orson Welles om sit forhold til Ernest Hemingway.
___________________________________________________

Det var alt for i dag. Ha' en god dag.

Morgenpostens redaktør, Oliver Enné, kan følges på Twitter og Instagram, og kan kontaktes direkte på oliver(at)verdensbedstenogensinde.dk

Du kan altid følge Euroman på Facebook her.