Fra de toneangivende som filminstruktøren Francis Ford Coppola og forfatteren Glenn O'Brien til de, der har inspireret Sarah Silverman, Terry Richardson såvel som Morgenpostens egen redaktør. I USA fejres fars dag den tredje søndag i juni - det var i går. I den anledning sætter vi i dag fokus på fædre.  
____________________________________________________________________________________________

Fædre og deres døtre

Vi starter med dette fantastiske foto af Francis Ford Coppola med Sofia Ford Coppola til Cannes’ filmfestival i 1979. Flere fotografier af den berygtede Coppola-familie her.



____________

I 2013 kørte The Guardian en artikelserie om komikere og deres forældre. De er alle værd at læse, men interviewet med Sarah Silverman og hendes far, der har støttet hende i hele hendes karriere, var især godt.


Foto: Corey Nickols
____________

Kunstneren Barry McGee udstiller i øjeblikket på V1 Gallery i Kødbyen. I 2012 besøgte T Magazine ham og hans familie i deres hjem i San Francisco. Manden har god stil.



____________________________________________________________________________________________

Fædre og deres sønner

I 2011 udgav Terry Richardson bogen ‘Mom & Dad’ med fotografier af sine forældre. Vice bragte serien med Richardsons far.



____________

“If at age six he hadn’t bought me that first Public Enemy cassette, gotten my pants tapered and hemmed, and introduced me to David Lynch films I’d be a completely different person.”

Instruktøren Jake Davis fortæller, hvad hans far har lært ham om kultur.


Foto: Greg Washington
____________

Paper Magazine bragte en samtale mellem forfatter og tidligere redaktør for Interview Magazine Glenn O’Brien og hans søn Oscar. Et af mine yndlingscitater fra artiklen: “I don't think females enjoy video games as much. Do you have any advice about girls for me?”



____________________________________________________________________________________________

Fædre med stil

Glimrende Instagram-konto: Fashion Dads. Buzzfeed har valgt deres favoritter her.



____________

Forfatter Chris Black skriver om sin far, der ved et tilfælde har hjulpet ham til at finde den perfekte hvide T-shirt.



____________

Fra en far/stilikon til en anden: Her et foto af min far, der udover at være klog og sjov også har støttet mig i alt, jeg har foretaget mig. Her er han iført en af de Mick Jagger bootleg T-shirts, jeg fik produceret sidste år. Du skal være velkommen til at sende mig en mail, hvis du vil have fingrene i en af dem.



____________

Det var alt for i dag. Som altid siger vi tak, fordi du læser med.

Morgenpostens redaktør, Oliver Enné, kan følges på Twitter og Instagram, og kan kontaktes direkte på oliver(at)verdensbedstenogensinde.dk

Du kan altid følge Euroman på Facebook her.