Hun var 19 år, da The New Yorker i 1994 erklærede hende "the coolest girl in the world." I dag er Chloë Sevigny blevet 40, og tidligere på ugen udgav hun sin nye, 222 sider lange bog med portrætter gennem årene. Fra hendes gennembrud i Larrys Clarkes kultklassiker 'Kids' i 1995 til de endeløse forsider for alverdens mode- og kultur-magaser - her er din Morgenpost, der i dag er dedikeret til Chloë Sevigny.
____________



I anledning af udgivelsen af den nye bog har The Wall Street Journal stillet hende "20 odd questions" om morgenmad, Chateau Marmont i Los Angeles, tv-serien ‘Friday Night Lights’ og mere.
____________



I 1994 portrætterede journalisten Jay McInerney den dengang 19-årige Sevigny før hun landede sine roller i David Finchers ‘Zodiac’, tv-serien ‘Big Love’ eller som Patrick Batemans sekretær i ‘American Psycho’ for The New Yorker. Her bliver hun kaldt “the coolest girl in the world”, og McInerney var blandt de første til at udnævne hende til en såkaldt “It Girl”, da han fulgte hende gennem Manhattens diskoteker, restauranter og butikker og beskrev hende som “a roving ambassador without portfolio”. Artiklen fik ekstra opmærksomhed, da hun åbenlyst indrømmede, at hun havde brændt en af tidens store modefotografer Steven Meisel af, da han skulle fotografere hende til den italienske udgave af Vogue. Læs hele artiklen her.
____________

Chloë Sevignys “A Guide to be a New Yorker” for britiske i-D Magazine.
____________



Chiara Ferragni, der står bag bloggen The Blonde Salad, har samlet de bedste billeder af Chloë Sevigny - nogle er inkluderet i den nye bog, andre er ikke. Men de er alle sammen gode.
____________



Så meget får Chloe Sevigny, Rihanna, Kim Kardashian og en række andre kendte for at sidde på første række til modeshows. Det er ikke småpenge.
____________



Da rave-kulturen var på sit højeste i 90’erne arbejdede Sevigny i tøjbutikken Liquid Sky på Lafayette Street i New York, der var epicentret for unge raverede, der hang ud og shoppede overprissat tøj. I en ny artikel fra New York Magazine fortæller hun (og andre) om kulturen i butikken, da dens popularitet var allerhøjest. “It was never a store. It was a happening. It was a scene,” udtaler hun.
____________



I 2007 fremviste hun sin lejlighed for magasinet House and Garden. I 2009 gjorde hun det for Apartamento Magazine. Samme lejlighed i New Yorks East Village, men to helt forskellige slags fotografier.
____________



Sonic Youths Kim Gordon, Kids’ instruktør Larry Clark, modefotograf Juergen Teller og andre amerikanske kulturpersonligheder skiftes til at stille Chloë Sevigny spørgsmål i det nye interview, hun har givet til Interview Magazine.
____________


Foto: Tobias Selnaes Markussen

Jeg fik fotograf Sofie Amalie Klougart til at bladre bogen igennem, og fremhæve ét foto (se forneden). Her er, hvad hun havde at sige om portrætterne af Sevigny:
 
“Noget af det, der er fascinererende ved hende, er, at hun formår at slappe af i næsten alle sine situationer - om hun så sidder i undertøj i en genbrugsbutik op ad nogle plastikposer eller står i Subwayen og viser trusser. Hendes portrætter er fulde af seksualitet, men de har stadig en masse humor. Man forbinder typisk erotik med noget eksklusivt, men hun er tydeligvis en æstetiker, der også formår at dyrke det grimme.”
____________
 


Sofie Amalie Klougart fremhæver dette portæt af Chloë Sevigny, fotograferet af Bruce Birmelin under optagelserne til Harmony Korines film ‘Gummo’, 1997.

"Jeg tror, at alle portrætter har til formål at fange et oprigtigt øjeblik. Det øjeblik tror jeg, er opstået, da dette billede blev taget. Rent teknisk er det ikke vildt interessant, men det vinder på hendes blik," siger hun.
____________



Afslutningsvis denne GIF. Tak mig senere.
____________

Oliver Enné på Twitter / Instagram
____________

Bliv ven med Euroman på Facebook