For bare et år siden var The Weeknd kendt for sin outrerede R&B-lyd, der havde sikret ham et solidt følge af fans verden over. Så besluttede han, at ville have mere. I det sidste år har han optrådt på '50 Shades of Grey'-soundtracket, stået på scener med Ariana Grande og Taylor Swift og lavet et af årets største popsange i samarbejde med superprodueren Max Martin, som blandt andet har skrevet musik for Britney Spears og Katy Perry. The Weeknd er nu fuldent som popstjerne, og i slutningen af sidste uge udgav han sit nye album 'Beauty Behind the Madness'. Her får du en guide til det bedste indhold, der er produceret om og til albummet.

___________________________________________________

The New York Times' dybdegående portræt af Abel Tesfaye



I anledning af albumudgivelsen dedikerede The New York Times' musikpodcast Popcast en hel episode til The Weeknd og hans nye album. Udsendelsens gæst var publikationens egen Jon Caramanica, der tidligere på sommeren skrev dette dybdegående portræt af The Weeknd, som han havde fulgt i seks måneder forinden. I udsendelsen dækker de alt fra The Weeknds hidtil ubeskrevne fortid og hans beslutning om at søge længere mod poppens verden med hjælp fra Max Martin på det nye album.
___________________________________________________

"Go tell your friends about it"



Det var også i sidste uge, at The Weeknd udgav musikvideoen til albummets tredje skæring' Tell Your Friends', som Kanye West har produceret. Videoen, der er er pakket med symbolik, inkluderer blandt andet The Weeknd, der begraver sig selv og efterfølgende fejrer det med en Michael Jackson-inspireret danserutine.

___________________________________________________

The Weeknd poserer iført Kanye Wests tøj for GQ




Og mere Kanye West: I det nye nummer af herremagasinet GQ poserer Tesfaye i Kanye Wests nye tøjkollektion for sportsmærket Adidas. Med hører også et kort interview hvori han afslører, at Kanye West personligt bad ham stille op til GQ's fotoshoot, fordi "Kanye is such a great friend of mine as well, when he asked me I couldn’t say no. It was the least I could do," som han udtaler.
___________________________________________________

En smagsprøve på albummet



'Beauty Behind the Madness' kan nu streames og købes over alt, men hvis du har lyst, kan du her høre en kort gennemgang af albummet med snippets af alle pladens 14 sange. Mine favoritter: 'Losers', førnævnte 'Tell Your Friends', albummets hitsingle 'Can't Feel My Face' og især den allerførste sang 'Real Life'.

___________________________________________________

"I have long suspected Ethiopian Canadian singer-songwriter-succubus Abel Tesfaye of being more or less totally full of shit."



Kort og skarp artikel fra Grantlands Alex Pappademas om det nye album.

___________________________________________________

Bagom albummets artwork



Kunstneren Kalen Hollomon er kendt for sine collager og især sine nyfortolkede versioner af modekampagner. Hollomon er også manden bag single-og albumartworket på 'Beauty Behind the Madness'. Complex har interviewet ham om processen.

___________________________________________________

Albummets radiohit



Vi slutter med det Max Martin-producerede kæmpehit 'Can't Feel My Face', som han i nat fremførte ved årets MTV Video Music Awards. Som Dave 1 fra Chromeo tidligere har proklameret, er det her verdens bedste popsang lige nu. Og hvis du ikke kan høre, at det er catchy, ved du ikke, hvad catchy er.
___________________________________________________

Det var alt for i dag. Tak, fordi du læste med. 

Morgenpostens redaktør, Oliver Enné, kan følges på Twitter og Instagram, og kan kontaktes direkte på oliver(at)verdensbedstenogensinde.dk

Du kan altid følge Euroman på Facebook her.