Godmorgen min ven, så er det fredag og tid til ugens sidste morgenpost. Enjoy:

_____________




Vi starter lige med et af mine yndlingsnumre, som jeg altid vender tilbage til: Modest Mouse med 'Float On'.

_____________




What’s Lost as Handwriting Fades

"Children not only learn to read more quickly when they first learn to write by hand, but they also remain better able to generate ideas and retain information. In other words, it’s not just what we write that matters — but how."

Det er altså vigtigt, at du ikke kun skriver på computeren. Du skal også huske at skrive i hånden, for psykologer og hjerneforskere har fundet ud af, du bliver klogere af det.
 
______________




Nyt nummer af Hypebeast Magazine med ingen andre end Michael Jordan på forsiden. Wauv, en sej forside.

______________




A World Cup for the Homeless

"A lot of people say, ‘They don’t look homeless,’ [but] ‘What does a homeless person look like?’ The players don’t come to the games to look homeless. They come as footballers ready to play for their country.”

VM for hjemløse. Stærkt!

________________




Og lige lidt mere fodbold... Bogstaveligt talt: VM-bolden fra 1930-2014.

______________




Uanset hvor forskellige lande kan være, deler de fleste en fælles kærlighed til svømmebassiner. Den hollandske fotograf Marieke Van Der Velden har fotograferet pools over hele verden. På billedet ovenfor er vi i Irak.

______________




Axl Rose har et større stemmeregister end Mariah Carey. 

_____________




Jeg tror aldrig, det er lykkedes for mig at løse en professorterning. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det. Det kan Pete til gengæld, som på et år lavede 4.242 professorterninger og samlede dem til et billede af MLK Jr. Stærkt.

____________




Det hollandske brand Patta er et af verdens stærkeste undergrundsmærker. De har snart eksisteret i 10 år og fejrer sig selv med en lille dokumentar om virksomheden, omdømmet og filosofien bag. Det er et vildt interessant indblik i, hvordan man bygger et brand og skaber en kultur, som folk gerne vil være en del af. Tjek traileren ovenfor. Ret unikt er drengene bag Patta Soundsystem på besøg i København i denne weekend i forbindelse med Distortion. Det er Danmarks ubetinget bedste hiphop-blog, Droz Daily Steezin', der har inviteret dem, og sammen er de vært ved et arrangement på Refshaleøen, du gør klogt i at kigge forbi.

____________




Der er for lidt wrestling i morgenposten, blev jeg i går enig med en ven om. Da jeg var en bette knejt, måtte jeg aldrig se det for min far, men nu kan jeg tage alt det revanche, jeg har lyst til. For eksempel ved inde hos PTA at læse om Connor the Crusher, verdens sejeste wrestler, der i sit alt for korte liv nåede at blive venner med og kæmpe mod en række wrestlere.

______________




Hedder det Nikey, Ni-ke eller Najk? Der har vist altid været lidt uenighed om, hvordan man udtaler navnet på et af verdens mest kendte brands. Men nu har CEO og grundlægger Phil Knight en gang for alle bekræftet, hvordan man siger det. Nikey. Færdig punktum.

_____________




En fortælling om mad, helt fra oldtidens Egypten og frem til moderne cuisine, fortalt som en historiebog gennem brug af 100 opskrifter. Haps!

______________




Det var alt for i dag. Nu må du have en rigtig god weekend og så er jeg jo først tilbage på tirsdag, da mandag er 2. pinsedag. Pas på dig selv, sig hej til en fremmed, løb en tur og læs en avis.

Peace.