Verdens højeste skyskraber er Burj Khalifa i Dubai, der rager svimlende 829.8 meter op i luften fra fundamentet til det øverste spir. Det imponerende bygningsværk, der blev indviet i 2010, er en arkitektonisk kraftpræstation, som kan blive svær at overgå lige med det samme.

Men selv Burj Khalifa vil blegne ved siden af det New York-baserede arkitektfirma Clouds Architecture Offices bud på fremtidens højhus, som det netop har løftet sløret for. Det skriver teknologimagasinet Wired.

Navnet på bygningen, der foreløbig blot er et koncept, er Analemma Tower, og den er så høj, at den ikke bare skraber skyerne, men rager hele vejen ud af jordens atmosfære – ikke mindst fordi planen er, at den imponerende bygning skal svæve mange hundrede meter over jorden fastspændt til en asteroide i kredsløb om kloden. Dermed vil det bogstaveligt talt blive muligt at bo i rummet.

LÆS OGSÅ: Det nye Danmark: 11 spektakulære bygninger der står klar i 2017

The Universal Orbital Support System (UOSS) hedder systemet, der fungerer ved at tvinge en stor asteroide i kredsløb om jorden og derefter fastspænde tårnet til den ved hjælp af ekstremt kraftige metalkabler. Bygningen vil således ikke være fikseret ét sted på jorden, men i stedet bevæge sig med asteroidens bane.

Analemma Tower, som skal forsynes udelukkende ved hjælp af solceller, vil desuden indeholde alle faciliteter, dets beboere har brug for, og drikkevand vil blive produceret fra skyer i atmosfæren. Ønsker man at forlade tårnet, foreslår Clouds Architecture Office, at man benytter sig af en faldskærm. 

Lyder det urealistisk? Muligvis. Men det amerikanske rumagentur NASA har allerede i 2021 planer om at forsøge at påvirke en asteroides bane ved hjælp af et robotfartøj. Og lykkes det, er der mulighed for, at Clouds Architecture Offices visioner kan blive til virkelighed engang i fremtiden.

Men indtil da er det ikke forbudt at drømme.