'
Google Mountain View Campus

Ingels-tegnet Google-domicil

Se de nyeste billeder: Googles nye hovedkvarter er designet af Bjarke Ingels Group

Der kommer til at være restauranter, cafeer, butikker og åbne pladser i stueetagen, der bliver tilgængelig for offentligheden.

En af verdens største IT-virksomheder har store planer for sine ansatte og for nærområdet i Silicon Valley. Det kan man se af renderingerne af Googles nye hovedkvarter, Mountain View Campus i byen Mountain View i San Jose i Californien.

Det nye hovedkvarter, der er designet i et samarbejde mellem danske Bjarke Ingels Group og den engelske tegnestue Thomas Heatherwick, skal opføres i letvægtsmaterialer, der vil kunne rykkes op og bruges på nye måder, næste gang firmaet skulle få lyst til at lave om på arbejdspladsen.

På den måde skal byggeriet, der bliver præget af en teltlignende struktur med et gennemsigtigt tag spændt ud mellem en række pæle, være mere bæredygtigt end traditionelle bygninger, der ikke kan bruges til meget, når de bliver forældede.

Desuden er det nye hovedkvarter tænkt som et rekreativt rum for offentligheden og vel også for firmaets ansatte, når de holder fri. I bygningens stueplan skal cafeer, restauranter butikker og åbne pladser nemlig skabe liv under Googles ansatte, der kommer til at arbejde på førstesalen.

Samtidig bliver bygningen gennemskåret og omkranset af et grønt område med gang- og cykelstier, ’The Green Loop’.

Det aktuelle Googleplex-hovedkvarter, hvor Google har haft til huse de sidste 15 år, ligger ikke langt fra byggegrunden, hvor Mountain View Campus, kommer til at ligge.

Da det i 2015 blev offentliggjort, hvem der skulle tegne det nye hovedkvarter, bemærkede Bjarke Ingels, at Googleplex, til trods for grønne omgivelser, var ved at blive oversvømmet af biltrafikken til og fra arbejdspladsen.

”Det hele er blevet til parkeringspladser,” sagde han til Designboom

Med det nye hovedkvarter, ville han derimod ”forsøge at vende den udvikling om og genskabe nogle af de naturmæssige kvaliteter, som stedet havde til at begynde med. Vi vil omdanne det parkeringshav, som du har i dag, til et naturligt landskab med overflod af grønt bade indenfor og udendørs.”

I længere tid var projektet imidlertid kørt fast.

Det skyldtes, at en anden Silicon Valley-virksomhed, LinkedIn, havde afgivet det vindende bud på den byggegrund, hvor Google planlagde at opføre sit nye domicil.

Men i mellemtiden er det lykkedes Google og LinkedIn at komme til enighed om at bytte noget jord, og Google har modereret sit oprindelige projekt, så alle kan være der.

Byggeriet venter nu på den endelige godkendelse fra byrådet i Mountain View, hvorefter det vurderes at kunne så færdigt to et halvt år senere.

Her er de seneste planer for, hvordan det kommer til at se ud:

 

LÆS OGSÅ: CNN glæder sig til, at disse dansktegnede bygninger står færdige

LÆS OGSÅ: Bjarke Ingels laver minilandsby i Amsterdam

LÆS OGSÅ: Googles rekrutteringsafdeling er ligeglad med dine topkarakterer

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok