For at sige det rent ud er vi afsindigt forelskede i vores iPads her på redaktionen. iPad har erstattet mange af de funktioner, vi ellers bruger en computer til (dog er det endnu lidt svært at producere et helt magasin på den), og generelt gjort vores hverdag lidt nemmere.

Med den overflod af apps, der efterhånden eksisterer til iPad, kan det være lidt en jungle at finde ud af, hvilke der er skræddersyet til ens behov. Men jagten betaler sig, for vi har fundet ud af, at alle typer apps til iPad findes derude.

Vi har udvalgt 11 af de iPad-apps, vi synes fungerer bedst for os og som vi bruger mest. Skriv endelig i kommentarfeltet, hvis der er apps, vi bør vide noget om.

Se hvilke apps vi har valgt på næste side.Som nyhedsapp er New York Times' app svær at slå. Den er ufatteligt omfangsrig og bringer redaktionelt stof i ikke mindre end 24 kategorier. Måden man læser på er behagelig, og app'en fungerer både horisontalt og vertikalt.

Pris: GratisNational Public Radio, eller NPR, har en app der er ethvert digitalt magasin værdigt. Man kan streame lyd og billeder, læse nyheder og høre deres fremragende radioshows både live og som podcasts.
 
NPR er et overflødighedshorn af nyheder og interessant stof, alt sammen leveret på en nem og brugervenlig måde.

Pris: GratisStumbleUpon kender man måske fra nettet, men der findes også en app til iPad. Ideen er, at hvis man falder over noget (deraf navnet), kan man dele det med andre. Det kan både være en artikel, et billede, en video eller noget andet, og jo flere, der deler det, jo højere kommer det op i StumbleUpons rankings.

Derfor virker den også omvendt; så man konstant kan holde sig opdateret på, hvad der er populært på nettet. Hvis man alligevel sidder i bussen eller i lufthavnen og skal have tiden til at gå, er StumbleUpon en fremragende app.

Pris: Gratis.

Du kender det godt: Du er på nettet og falder over en interessant artikel, men du har ikke tid til at læse den lige nu. Mød Instapaper. Med tryk på en enkelt knap kan du gemme artiklen til senere, og således opbygge en virtuel huskeseddel over tekster, du skal læse eller sites, du skal besøge.

Det smarte ved Instapaper er, at du kan synkronisere din konto, så du, når du er offline, også kan læse de artikler, du har gemt. På den måde er Instapaper en god makker i flyet eller andre steder, hvor der (endnu ikke) er dækning.

Pris: Gratis (Pro-udgave med flere funktioner koster 30 kr.)

Har du ikke allerede Dropbox er det på tide at komme i gang. Med Dropbox kan du tage de første skridt mod cloud computing, hvor dine filer ikke ligger på din egen computer, men i stedet på en server. Fordelen ved det er, at du altid har adgang til dem (fra alle computere), og du kan selvfølgelig også få en app til iPad, der fungerer fremragende.

Dropbox gemmer dine filer i mapper, kan synkroniseres med alverdens programmer, kan afspille video og meget andet. Det er afsindigt smart. Og de første 2 GB lagerplads er gratis.

Pris: Gratis.Det hænder, at vi skriver en artikel eller to her på redaktionen. Det hidtil bedste skriveprogram til iPad har vi fundet i iA Writer. iA Writer udmærker sig ved at have et såre simpelt layout og meget få funktioner, så man bliver distraheret så lidt som muligt.

En af de seje ting ved iA Writer er muligheden for at fremhæve de få linjer, man sidder og arbejder på, så resten af teksten bliver utydelig og dermed ikke forstyrrer. Det er også mulighed for at synkronisere med Dropbox, og det fungerer upåklageligt. 

Pris: 6 kr.Vi blev blæst bagover, da vi oplevede Facebook og Twitter på Flipboard første gang. Den ellers monotone newsfeed fra både Facebook og Twitter blev med et lækkert magasinlayout forvandlet til noget, der vel bedst kan beskrives som sociale medier udsat for sød musik og masser af kærlighed.

Flipboard rummer også mulighed for at se andre sider i den blærede opsætning. For eksempel nyheder om sport, stil, design og så videre. Det fungerer virkelig godt, og selvom enkelte funktioner er udeladt fra Facebook og Twitter, er det alligevel en optimal måde at browse på.

Pris: Gratis.Slut med diskussioner om, hvem der spillede Marsellus Wallace i Pulp Fiction. Med IMDB har du altid det velkendte  filmarkiv med oplysninger om stort set alt om alle film ved hånden. App'en fungerer upåklageligt, og er desuden meget god som inspiration, hvis man søndag aften ikke er i humør til endnu en genudsendelse på tv.

Det var i øvrigt selvfølgelig Ving Rhames, der spillede Marsellus Wallace.

Pris: Gratis.Du bliver ikke verdensmester i retouchering, men Photoshop Express giver dig alligevel muligheden for at redigere dine billeder på en ganske nem og simpel måde.

Alle nørdfunktionerne er udeladt, så det faktisk er muligt at ændre nogle småting ved dine feriebilleder uden at skulle navigere i den overflod af funktioner, Photoshop tilbyder. Hver ting til sin tid.

Pris: Gratis.Nu skal det heller ikke være så alvorligt det hele. Vi må indrømme, at vi var tilbageholdende med at købe Angry Birds HD til at starte med, men efter vi har fået det på vores iPad, har det udviklet sig til decideret afhængighed.

Det lyder latterligt simpelt, og det er det også. Skyd nogle fugle afsted og spræng noget i luften - så gennemfører man banen. Og det virker forbandet godt.

Pris: 30 kr.Og nå ja, så kommer Euroman selvfølgelig som iPad app i denne måned. Med Ståle på forsiden, en masse ekstramateriale som 360 graders produktfotos og videoer og selvfølgelig alt det, du ellers vil kunne finde i magasinet, kunne vi ikke forestille os en bedre udgave at launche med.

Hvis du ikke allerede har downloaded den gratis prøve-app, bør du gøre det her. Den giver en fin forsmag på, hvad der er i vente.

Download den her.