De gik fra 0 til 30.000 brugere på fire måneder. De gik fra at være en app for CBS-studerende til at blive brugt i hele København, Kolding og Køge. Nu tager de til USA. Og derfra vil de erobre hele verden

Første mandag efter nytår mødte drengene ind til en ny og noget anderledes hverdag på deres nylejede kontor ude i Graduateland ved Islands Brygge. Her kunne de gøre status på en nytårsaften, hvor op mod 10.000 personer havde downloadet deres Heaps-app. 

Nytårsaften var endnu et eksempel på, at Heaps, som kan bruges til at finde gæster eller fester ligesom P3’s populære radiogram ’Festen og gæsten’, er blevet den nye store ting herhjemme

”Inden jul havde vi et møde med en succesfuld amerikansk tech-entreprenør og nogle erfarne danske venturekapitalister (personer der investerer i spirende virksomheder). De bekræftede os i, at vi potentielt sad på en guldåre og havde ramt en nerve. De mente at Heaps kunne blive kæmpe stort i USA”, fortæller Frederik Bjerager, der er en af de seks grundlæggere af Heaps. 

For Frederik Bjerager og Kristoffer Juhl, der ligeledes er en af grundlæggerne, bliver kontoret i Graduateland kun en kortvarig arbejdsplads. For tirsdag den 10. februar træder de ud af flyet i Los Angeles International Airport, og sætter gang i et nyt og stort eventyr. De skal udleve den sande amerikanske drøm.

”Vi tror L.A. er det rigtige sted for os at starte ud. Byens mentalitet passer perfekt til Heaps. Der er mange studerende, mange, der elsker at feste, og så er Californien teknologiens epicenter.”


Heaps holdt en stor åbningsfest for hele Danmark på københavner-klubben Hive. Foto: Marius Nissen Dahl.

Udover at huse L.A. og Hollywood, hvor drømme om stjernestatus og millioner bliver udlevet, ligger området Silicon Valley også i staten. Her har teknologiske giganter som Apple, eBay og Google hovedsæde. Det er her, verdens bedste industrielle designere møder snedige og risikovillige kapitalister. 

Heaps startede som et fritidsprojekt og en app, der kun var tilgængelig for CBS-studerende, men nu har den bredt sig med raketfart ud blandt de resterende københavnere. Og for nylig fik århusianerne og odenseanere også muligheden for at kunne hente Heaps til deres smarphones.

Og siden den blev bredt ud til hele landet, er brugerantallet for alvor begyndt at stige. Derfor satte de sig ned og lavede og en strategi for, hvordan de kunne brede Heaps endnu længere ud - over landegrænserne. Planen var at åbne op i Sverige og Norge i januar, februar og marts. Og dernæst åbne i Tyskland og England inden sommeren. 

Men de forskellige eksperter og rådgivere de havde møder med, fik dem på andre tanker. 

”De var helt klare i mælet, og sagde til os; ”drenge glem det. Hvis det her skal blive kæmpe stort, så skal i først ind i USA. Hver dag i bruger på Europa, mister i momentum i USA””, fortæller Frederik Bjergager.  

Friheden og tanken om at udfolde Heaps på første række træk i drengene. Men samtidigt havde fem af dem kandidatuddannelser der skulle afsluttes, og flere havde allerede jobs med gode og sikre fremtidsmuligheder. 

Alligevel var de allerede begyndt at drømme om L.A. og store fester med champagne-propper flyvende omkring ørene. Fester, der var skudt i gang af deres egen app. 

”Lige pludselig gik det op for mig, at hvis vi ikke gør det her, så vil jeg resten af mit liv tænke; ’hvad nu hvis’. Selvom der er en stor risiko for, at det ikke bliver til noget, er der stadig en lille mulighed. Jeg ville ikke kunne leve med mig selv, hvis vi ikke gav det chancen,” fortæller Frederik Bjergager. 

Og den lille mulighed overvandt risikoen for at fejle, da flere eksperter på det amerikanske marked fortalte drengene, at de aldrig havde oplevet at, en lignende app, der skaber bruger interaktion, var gået fra Europa til USA for at åbne op. Det går altid den anden vej.  

Samtidigt fik drengene igennem de forskellige eksperter og rådgivere at vide, at der var folk i USA, som var begyndt at kopirere deres ellers originale idé. 

”Lige inden jul satte vi os ned alle sammen, og skulle træffe en beslutning. Enten holdt vi Heaps som et hyggeprojekt, ellers tog vi det hele vejen. Egentlig tog den beslutningsproces meget kort tid. Vi vidste jo alle sammen godt hvad vi ville. Vi gik all in”, fortæller Frederik Bjerager med stor glæde i stemmen. 


Fem af de seks Heaps-grundlæggere. Fra venstre er det Jens Grud, Kim Hemsø, Kristoffer Windall Juhl, Niels Hangaard og Frederik Bjerager.

Derfor valgte de alle at sætte studier på stand by og sige deres respektive jobs op lige inden jul. Dem var der ikke længere tid til. I starten af Heaps-historien blev der arbejdet lidt efter skole og i weekenderne. 



Men allerede med åbningen for hele København, blev arbejdstimerne pludselig meget sene. Nu kan de koncentrere sig fuldt ud om at få deres egen lille baby til vokse. 

Inden drengene satser fuldt ud på drømmenes land, har de lige valgt at tage Sverige med på vejen. Her har de forsøgt at nå ud til brugerne med samme succesfulde opskrift, der har skaffet dem over 30.000 brugere i herhjemme. 

Derfor tog de kontrakt til Malmö Nationen, som er den største af 13 studenterforeninger i den svenske universitetsby Lund. Foreningerne fungerer ligesom amerikanernes ’Greek Societies’. Den store studenterforening var med på at påtage sig rollen som Heaps-ambassadør for det svenske marked. Dette projekt bliver skudt i gang med en brag af en fest den 29. januar. 


Sådan plejer Malmö Nationen at feste.

Planen er at denne eksklusive lanceringsfest skal kickstarte det svenske marked og gå fra mund til mund af sig selv, så de seks grundlæggere udelukkede kan koncentrere sig om det amerikanske marked. Og her ligger deres fokus allerede. De er i fuld gang med at planlægge turen, sætte målsætninger og lægge strategier. 

”Det bedste råd vi har fået fra eksperterne var, at vi skulle holde fast i den samme opskrift som hidtil”, svarer Frederik Bjerager til spørgsmålet om, hvordan de vil gribe USA an. 

Derfor skal drengene ud og have fat i de studerende i L.A. Og her er der nok at tage af. I hele Los Angeles-området er der over 750.000 studerende, og alene på byens to største universiteter går der over 100.000 unge mennesker.

”Når vi lander i LA, skal vi først og fremmest finde et sted at bo, leje en bil og etablere os i studie-miljøerne. Heaps skal fungere i dét vi sætter vores skridt i byen, og herfra skal vi bare knokle igennem for at skaffe brugere”, fortæller Frederik Bjergager. 

Frederik Bjerager og Niels Hangaard, der også er blandt de seks grundlæggere, har tidligere læst et semester i USA, og har allerede etableret et lille netværk i studiemiljøet derovre. Det er helt klart noget, som drengene vil forsøge at udnytte. 

Da de i sommer blev en succes på CBS, var nogle af dem selv CBS-studerende, og de startede med at lave aftaler med de forskellige studenterforeninger og barer. Fx spredte de budskabet om deres nye app på den store torsdagsbar Nexus, hvor studerende fra alle studieretninger mødes. Denne strategi har de tænkt sig at tage med videre ud i verden. 


Der var masser af mennesker og dans til Heaps-festen på Hive. Nu det snart amerikanernes tur. Foto: Marius Nissen Dahl.    

”Vi har aftalt at holde træning og arbejdet meget seriøst, så festerne ikke løber af med os. For vi skal jo derover og holde fester. Og helst mange. Vi bliver jo i virkeligheden nogle meget seriøse partypromotere, fortæller Frederik Bjergager grinende, og understeger, hvor meget han glæder sig til at fortælle en masse amerikanere om, hvor fed en idé Heaps er.

Målet er at skaffe én million Heaps-brugere inden året er omme. I L.A. har drengene har givet sig selv en tidshorisont på fire måneder til at slå igennem. Lykkes det, tager de flyet videre til New York, Miami og Sydney. 

Hvis du mangler en fest, gæster eller bare en gruppe ligesindede at feste med i aften, kan du hente Heaps-app’en lige her

LÆS OGSÅ: 4 succesfulde mænd giver 4 råd til arbejdslivet

LÆS OGSÅ: Manden bag isterningeposen: "Der er masser af ting, der mangler at blive opfundet"

LÆS OGSÅ: Rune RK: Her er verdens bedste natklubber