Michel Michaud er startet forfra igen, denne gang i nyrenoverede rammer, der på mange måder minder om det, han kom fra i Gl. Skagen på Ruths Hotel, hvor maden kontrasterede det kolde interiør og lidt konferencehotellignende med kongeblå gulvtæpper. Molskroens nye strandhotel med brasserie og A Hereford Beefstouw ligger et langt stenkast fra selve den gamle Molskro. Michauds køkken har altid stået for det råvarestyrede og meget klassiske, og brasseriet rummer da også Michauds egne imitationer af Michauds klassikere som eksempelvis hans berømte rørte tatar, jordbærsymfonien og ikke mindst hans tomattærte. Enkle retter, hvor helheden, ideen, falder til jorden, hvis ikke hver bestanddel er i grotesk høj kvalitet.

Tavlen på væggen talte et par sæsonbetonede nyheder. Frikassé af knurhane og perlehøne med rabarber og asparges. Udsigten mod Ebeltoft Vig gav lyst til havmad. Betjeningen er trygt lagt i hænderne på en landets bedste tjenere, Tabita Mortensen, som blev Nordens bedste tjener tidligere på året.


Min medspiser valgte kammuslinger med sauce vierge og pighvar bagt på benet samt gateau fabien, mens jeg plukkede de nævnte retter fra tavlen samt jordbærsymfonien til dessert. Prisniveauet er generelt fornuftigt, selvom de dyre råvarer, eksempelvis pighvarren, gør visse retter mere end ’pebrede’, bl.a. fordi Michauds krav sandsynligvis er stramme, hvad størrelse og kvalitet angår. Pighvarren var netop enorm. Stykket med rygbenet var skåret et eller andet sted fra midten af en kolossal fladfisk, for ’koteletten’ var vel 7-8 cm høj! Ved siden af fisken stod to stykker toast med hhv. aïoli og sort oliventapenade. Stegesky under fisken – kan det blive mere enkelt? Côte d’Azur på en tallerken og fabelagtigt! Fisken var perfekt, saftig, fast, og aïolien brændte af safran, mens tapenaden klart var hjemmegjort af små oliven, måske fra Nyons?

Inden pighvarren havde de små kammuslinger med sauce vierge, smeltet smør i fiskefond med urter, gjort min medspiser salig, selvom purløgsstykkerne i krydderurtesalaten var for grofthakkede og blev som græsstrå i munden.


På min side af bordet var knurhanefrikasseen anrettet med små ’duske’ af strandportulak og hønsefondsbaseret sauce. Knurhanestykkerne var faste og velsmagende, mens urten mest tilførte sprødhed og sart let syrlig og salt saftighed.

Perlehønebrystet var efter fransk forskrift viklet om vingebenet, så formen dekorativt simulerer et rundt kvindebryst. Fuglen var saftig, men det var tilbehøret, som løftede retten. Syrlig gastrik på rabarbereddike med braiserede stykker af rabarber i og store stammer af grøn asparges. Sæsonen indkapslet og modig styrke på syren.

Desserterne var kunstfærdigt anrettet, friske og igen baseret på håndselekterede råvarer med nænsom og dygtig tilberedning. Vi fik champagne fra Diebolt-Vallois og tør riesling 2012 fra Von Buhl til de fire salte retter, selvvalgt fra vinkortet, som ikke er omfattende, men med fornuftig bredde og pris.


PS: Vi studsede over de ellers så dekorative kummer med laurbærtræer af plastik i det åbne, lyse brasserie – en skidt imitation, der står i stærk kontrast til Michauds ægte mad.
__________

DET MENER GASTRO

Brasseriet på Molskroen Badehotel er sikkerheden selv. Ingen vilde eksperimenter her, men det forventer man heller ikke hos Michaud. Intet ved maden stikker ud, alt er velfriseret og sensorisk i top. Tilberedningen er præcis, og maden er enkel, neddroslet gourmet. Feel good movie på restaurant. Ebeltoft Vig er blevet et anbefalelsesværdigt spisested rigere.
__________

Molskroen Strandhotel
Hovedgaden 31A
Femmøller Strand
8400 Ebeltoft
Tlf. 8636 2200

www.molskroen.dk
__________

LÆS OGSÅ: Pitstop: Clarke’s
LÆS OGSÅ: Guide: 6 gode steder at spise udenfor