'

Anmeldelse: Restaurationen

Restauranter kommer, og restauranter går, men Bo og Lisbeth Jacobsen har holdt fanen højt på Restaurationen i mere end 20 år. Sidste år valgte de så, at der skulle ske noget andet – væk med den faste menu og ind med a la carte-kortet og lavere priser, og selve lokalet er med ret enkle greb gjort ’lettere tilgængeligt’, der er skruet ned for det eksklusive look...

...Persiennerne er rullet op for de store vinduer, så der nu er frit kig ud til Møntergade (og ind), de hvide duge er udskiftet med mere neutrale ’naturfarvede’ etc. På tallerkenerne er der ligeledes skruet lidt ned – færre ingredienser og nok også lidt mindre kokkeakrobatik. Der er med andre ord nedskaleret, men det virker paradoksalt nok omvendt – Restaurationen fremstår trimmet og vitaliseret. Og ikke mindst lettere at gå til, rent økonomisk. A la carte har seks retter, tre kolde og tre varme, alle til 135 kr.

Der er fire hovedretter til hver 235 kr., to kød og to fisk, og tre desserter a 115 kr. Derudover er der hver dag et par ’tavleretter’ i 115-135-kronersklassen. Og så er der stedets nye tiltag, souper mellem kl. 21.00 og 22.00 – to retter med to glas vin til 495 kr. Vi fik til at begynde med henholdsvis havtaskeleverterrine med kapers, persille, syltede porrer og lune østers glaseret på stegte æbler med karrymousseline – og så en smagsprøve på en hel fantastisk ’tavleret’ – røget silderogn med mayonnaise og rugbrød.

Hovedretterne var en ’fiske pot au feu’ med pighvar, jomfruhummer, quenelle m.m. samt dampet torsk med braiseret hvidkål, sennepssauce med rogn og syltede aspargeskartofler. Torskeserveringen var lige nået at blive lidt for afkølet på sin vej mod bordet, men det kunne ikke overskygge indtrykket af et måltid, der var præget af velsmag og gennemført, kompromisløst kokkehåndværk.


Det genspejledes også i desserterne – en blodappelsinparfait indbagt i en stuk-lignende marengs og gammeldags æblekage med rasp, gelé og flødeskum. Vi drak hvid bordeaux (Graves) til maden, Smith Haut Lafitte 1999 – en vintype, der ikke just er det, man oftest får. Desværre. Bo Jacobsen er en af landets mest vinkyndige kokke – en superskarp smager og en rigtig god matchmaker ud i mad og vin. Og det er faktisk lidt af et særsyn – forbløffende mange af tidens absolut største kokkeprofiler har meget lidt vinkendskab og – lader det til – vininteresse.

Restaurationen har efter 20 år genopfundet sig selv. Bo Jacobsens danske køkken med udsyn fremstår trimmet og knivskarpt. Her følges ingen gastrotrends, maden er helt sin egen, og det ny koncept gør Restaurationen til et af byens bedste value for money-steder. Man har altid lyst til at spise hos Jacobsens.

Møntergade 19 1116 København K Tlf. 3314 9495

restaurationen.dk »
__________

SE OGSÅ: Anmeldelse: Geranium
SE OGSÅ: Anmeldelse: Pony

Bliv ven med gastro på facebook »

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok