Grillen er fundet frem fra sit vinterhi, og der er ikke sparet på noget hos slagteren. Sommertid er grilltid. Men måske netop fordi grillsæsonen for mange stadig begrænser sig til sommermånederne, er der en række klassiske fejl, vi begår igen og igen, når der bliver tændt op i havekomfuret.

Med hjælp fra Anders Jensen fra Det Danske Grilllandshold kan du springe over de værste af slagsen:

Grillen tændes for sent
"En helt basal fejl, som opstår, når folk bruger kulgrill, er, at grillen bliver tændt op for sent. Det giver dårlig stemning, når folk skal vente halve og hele timer på maden. Gør det til en vane at tænde op i grillen en halv time før, maden skal lægges på risten."

LÆS OGSÅ PÅ EUROMAN.DK: Brug 2 minutter mens kødet hviler: Den absolut nemmeste måde at få grillristen ren

Bøffen bliver til kul
"Mænd bliver ofte grebet af stemningen, når der skal tændes op i grillen og fylder rigeligt med kul eller briketter på. Det giver meget høj temperatur i grillen og man vil ofte stå med et stykke tørt brændt kød som resultat. Tilpas mængden af kul eller briketter til den mad, der skal tilberedes."

Kødet er halvråt indeni
"Halvråt kød på tallerkenen er også en klassisk fejl, som ofte er en følgevirkning af de to førstnævnte. Enten er selskabet er blevet for utålmodigt, og kræver mad på bordet, selvom grillen ikke er varm nok, eller også er kødet færdigstegt på ydersiden, lang tid før kernetemperaturen er blevet høj nok, fordi varmen er for kraftig. Lad tingene tage den tid de tager."

Kødet serveres direkte fra grillen
"Der er ofte skejet lidt ekstra ud, når der skal tændes op i havegrillen. Derfor er det synd, at kødet ofte bliver flyttet direkte fra grillristen til tallerkenen. Man opnår en meget bedre smagsoplevelse, hvis kødet lige får lov at trække 5-10 minutter, inden det skal spises. Så når saften bedre at fordele sig i kødstykket efter varmepåvirkningen."

LÆS OGSÅ: Dette simple og overraskende trick er vejen til møre bøffer

Gasflasken løber tør
"En rigtig ærgerlig fejl, når man griller med gas, er, at flasken løber tør, inden måltidet er blevet færdigt. Den er svær at redde, så tjek gasflasken inden du går i gang. En god idé er også at tjekke slangen. De har det med at blive møre og utætte, når de bliver udsat for vind og vejr."

Råvarerne steger i solen
"Af hensyn til hygiejnen er det en god idé at opbevare råvarerne på køl så længe som muligt. De skal altså ikke ligge og stege i solen, mens grillen bliver varm."

To tænger
"Mænd fokuserer ikke altid så meget på hygiejnen, men der er point at hente blandt det kvindelige selskab, ved at have to tænger, når man griller. En til det rå kød og en til det færdige. Det er i virkeligheden basal køkkenhygiejne, og det gælder altså også, når køkkenet er rykket ud i haven.

To børster
"Ligesom med tængerne er det en god idé at have to børster til risten. Brug den grove til at skrabe sod og gammelt fedt af risten, inden kødet lægges på. Den nye bruges undervejs, mens der grilles. Du kan med fordel indføre "rullende udskiftning". Køb med jævne mellemrum en ny børste, som bruges under tilberedningen, og degrader ved samme lejlighed den brugte "pæne" børste til grovbørste."

LÆS OGSÅ: Klar ved grillen? Her er de gyldne råd som vil imponere gæsterne

LÆS OGSÅ: Verdens bedste køkkenchefer bytter køkken, råvarer - og liv

LÆS OGSÅ: 4 opskrifter med smag af dansk sommer