Et voila. Velbekomme

Støbejernsgryden, som John Vinther Martinsen har brugt, er fra Staub og koster 1.349 kr. Den rummer 3,8 l og i farverne: sort, grå, gul, rød og aubergine. www.staub.fr.

Se også: 3 gode brødopskrifter af Claus Meyer

Tag derefter låget af og bag videre, til brødet er sprødt og gyldent.

Lad det hvile på en rist med luft nedenunder et par minutter, inden du skærer i det.

Her får du kokken John Vinther Martinsens opskrift og en trin-for-trin guide. så du kan bage dit eget brød i en støbejernsgryde - det er da nemt og lækkert!

Opskrift på brød
1/2 l vand
3 dl yoghurt
1/2 øl
10 gram gær
35 gram salt
Ca 1,3 kg mel

Kom evt. lidt surdej eller kerner i dejen - kun fantasien sætter grænser.

Kør alle ingredienserne sammen til en tyk grød i en stor skål. Dejen må maksimalt fylde halvdelen af din gryde, da dejen vokser betragteligt.

Hvis den er for tynd, så kom lidt mere mel i. Lad dejen hæve i 12 timer ved stuetemp.

Kom låg på og bag igen v. 250 grader i en halv time.

Forvarm gryden i ovnen v. 250 grader i ca. 1/2 time, den skal være HELT varm. Kom mel i bunden af gryden, og hæld halvdelen af dejen i gryden.