En af dem er Rasmus Vejbæk-Zerr, der med Hellerup Foodmarket i Rotunden på Hellerup Strandvej har gjort sit SuperBest supermarked til et meget atypisk dansk supermarked. Den store forretning har alt det et gængs supermarked har, men det interessante er, at man kan få rigtig meget mere ud over det – hvis man vil ha’ det ekstra og ofre det ekstra.

I den otte mand store slagterafdeling spottede jeg blandt andet amerikansk omaha-oksekød, kæmpe udvalg af lammeudskæringer, et ditto stort udvalg af frilandsgris, fransk fjerkræ og meget meget mere. Ud over det ferske kød er der et enormt udvalg af charcuteri og specialiteter i det hele taget. Der er frisk fisk hver dag fra Fiskerikajen, og osteafdelingen er intet mindre end imponerende. Det samme er vinafdelingen, hvis udvalg må lammetæve ethvert andet dansk supermarked. Hvornår har man eksempelvis sidst set et godt udvalg af tyske rød- og hvidvine på en dansk supermarkedshylde. Og sherry. Og mit indtryk var, at personalet i eksempelvis vinafdelingen rent faktisk mente noget om flaskerne på hylderne.

Til gengæld virker grøntafdelingen ret ordinær i sammenligningen med det ellers ret ekstraordinære udvalg i butikken.

Det ændrer dog ikke på, at købmand Rasmus Vejbæk-Zerr simpelthen har gjort sit supermarked til en specialbutik også, og det er virkelig al ære værd.

SuperBest i Hellerup er et meget udansk supermarked. Priserne? Tjaa, de er… de er til gengæld danske!

//Jesper Uhrup Jensen



__________

LÆS OGSÅ: Kålsalat med and og appelsin
LÆS OGSÅ: Ude godt, hjemme bedst?
LÆS OGSÅ: 36 timer i Noma-land