Sådan laver du din egen Othello-kage fra La Glace

Makronbund
200 g sukker
100 g grov marcipan
1-2 æggehvider

Bland marcipanen og sukker sammen. Tilsæt friske æggehvider til massen virker grødet. Fordel blandingen på bagepapir i en rund masse på ca. 22 cm i diameter. Bag i 20 – 30 min ved 160 C.

Wienerlagkagebund
3 stykker wienerbunde
4 æg
150 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver

Æg og sukker piskes hvidt. Mel og bagepulver sigtes og vendes forsigtigt i dejen. Fordeles på 3 stykker bagepapir i cirkler på ca. 22 cm. Bages ved 200 grader i ca. 10 minutter til de er lysebrune.

Vanillecreme
60 g vand
50 g majsmel
4 æggeblommer
80 g melis
korn fra 1 stang vanille
6 dl mælk

Pisk vand og majsmel sammen til en jævn masse. Pisk ægget i. Bland vanillekorn og melis godt sammen. Hæld melis og mælk i en gryde og kog op under jævn omrøring. Kom 1-2 spiseske mælkeblanding i majsjævningen. Fortsæt til 1/3 del af mælken er kommet i jævningen.

Hæld det hele tilbage i gryden og lad cremen koge op under konstant omrøring. Skal køles ned øjeblikkeligt, og være helt kold før brug (helst 24 timer senere)

Fremgangsmåde
Den kolde vanillecreme piskes glat og fin (og ikke mere end det) og blandes med 2 dl godt pisket flødeskum. Kagen lægges sammen med makronbunden nederst, og derefter fyldes halvdelen af flødecremen på og glattes ud. Dernæst pålægges en wienerbund og den sidste halvdel af flødecremen lægges på og glattes ud. Den sidste wienerbund lægges på toppen og kagen stilles på køl til næste dag.

Kagen overtrækkes med chokoladeglasur (flormelis, vand og kakao) og kanten dekoreres med den overskydende flødecreme. Pyntes med smørcremerosetter.

Få historien bag Othello-kagen på næste side

Othello - og dens historie

En klassiker, der helt op i vore dage er meget berømt inden for kageuniverset er Othellokagen. Opkaldt efter Shakespeares drama af samme navn.

På engelsk hedder stykket ”Othello, the Moor of Venice”. Hovedpersonen i dramaet – hr. Othello – er moor (mulat), og derfor skal der altid være chokoladeglasur på en Othellokage. På tysk hedder kagen Mohrenkopf, som netop hentyder til samme kulørte herre.

Netop farven var central for Shakespeares Othello. Den modsætning der findes i, at han på den ene side er samfundets (krigs)helt, og på den anden side tilhører en i almindelighed ikke højt agtet minoritet, er selve omdrejningspunktet for Othello. Derfor er det klart, at kagen skal kunne rumme sådanne modsætninger.

Det fortaber sig i det uvisse, hvem der står bag Othellolagkagens kreation, men den fås i en lang række konditorier og bagerier i Danmark i mange forskellige versioner; med eller uden syltetøj, marcipankant, flødeskum, makronbund.

Det menes, at den blev fremstillet for første gang i Danmark, da Giuseppe Verdi’s opera af samme navn fik premiere på Det Kongelige Teater i 1898.

Læs også: 4 søde til weekenden