Christian F. Puglisi, Kok og medindehaver af Relæ. 

Hvor: Pizzarium, Via della Meloria, 43, Rom, +39 0639745416, ingen hjemmeside

Hvad: Roms bedste pizzeria, som laver romerske pizzaer på surdej og med sæsonens råvarer som fyld.

Hvorfor: ”Jeg var for nylig på pizza-research og var meget betaget af dette sted. I Napoli er de meget traditionsbundne, men Bonci, som ejer Pizzarium, laver pizza, som vi andre laver brød – med surdej og gamle kornsorter. Bunden er supersprød med en fluffy midte, og deres toppings er af højeste kvalitet. Verdensklasse.”
__________

Fortsætter på næste side...
Per Thøstesen, Kok og indehaver af Bistro Bohéme. 

Hvor: Ristorante Cracco, Via Victor Hugo, 4, Milano, +39 02876774, ristorantecracco.it

Hvad: En af Italiens mest avantgarde toprestauranter. Carlo Cracco fører an i en ny, progressiv bølge inden for italiensk gastronomi.

Hvorfor: ”Jeg elsker at besøge Milano, fordi der er tøj og smukke kvinder. Det er italiensk, når det er bedst, med en god blanding af det nye og det gamle – og sådan er det også hos Cracco, hvor jeg gerne spiser, når jeg er i Milano. Sidst fik jeg er 15-rettersmenu med hvid trøffel på alle retter, som var fantastisk. Desuden har de et supervinkort.”Jan Restorff, Restaurantchef på Søllerød Kro. 

SPONSERET: Du finder billige flybilletter til Italien på Rejsepriser.dk

Hvor: Vinoteca Centro Storico, Via Roma 6, Serralunga d’Alba, Piemonte +39 0173613203, ingen hjemmeside

Hvad: Et lillebitte sted med piemontetiske retter lavet af mama i køkkenet og serveret af sønnen. Simpel mad og store baroloer til små priser.

Hvorfor: ”Det er ikke noget særligt, og alligevel er det et helt fantastisk sted. Sidst jeg var der, spiste jeg der fem dage i træk, og alle dage mødte jeg en masse folk fra vinverdenen – branchefolk, journalister og vinmagere fra området – og endte med at smage rigtig meget vin udover det, jeg selv havde bestilt. De har et kongelækkert vinkort med områdets vine og et hav af champagner. Man må ikke gå glip af det sted, hvis man er i området.”
Katrine Klinken, Kok, madskribent, kogebogsforfatter og formand for Slow Food Danmark. 

Hvor: Ristorante La Bitta, Calle Lunga San Barnaba, Dorsoduro 2753a, Venedig, +39 041-5230531, ingen hjemmeside

Hvad: Fokus er på godt kød, fx carpaccio og den venetianske specialitet kalvelever med løg og eddike. Desuden retter med sæsonens grønt, gode vine og grappa fra oplandet.

Hvorfor: ”I Venedig er der turister alle steder, men La Bitta har alligevel et lokalt præg. I køkkenet står en sej kvindelig kok, som står for et køkken med lokale traditioner og råvarer i sæson. Det er et lille, livligt og meget personligt sted, hvor jeg har nydt mange måltider. Et godt tip er dog at huske at bestille bord. Det er et meget populært sted.”
__________

TILBUD: 6 numre af gastro + Forskæresæt fra Laguiole

LÆS OGSÅ: Guide: 12 innovative restauranter i Italien
LÆS OGSÅ: Rom for livsnydere