Jeg ville anbefale, i vilkårlig rækkefølge:
__________

1. Geranium

Fordi det er en af verdens bedste restauranter, intet mindre – det ene mesterværk afløser det andet i en lind strøm. Rasmus Kofoed er et geni.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Geranium
__________

2. Marchal

Fordi Ronny Emborgs mad er så superskarp og fordi en frokost/middag på d’Angleterre faktisk ikke behøver faktisk at få budgettet til at styrtbløde.

LÆS OGSÅ: Mød Ronny Emborg, kongen af Kongens Nytorv
LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Restaurant Marchal

__________

3. No. 2

Fordi de fysiske rammer er vidunderligt udanske – det er New York i København, og så er det gourmetmad til nærmest hverdagspris. Husk også moderskibet, AOC – allerede ved appetizerne blæser Søren Selin dig omkuld.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: no. 2
LÆS OGSÅ: No. 2 ligner en nummer ét
LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Restaurant AOC

__________

4. Uformel

Fordi Uformel har sat helt nye standarder for, hvad en restaurant i mellemklassen kan – topgourmet til discountpris. Kan du ikke få bord, så tag på formel B.

LÆS OGSÅ: Formel B - få restaurantens bedste opskrifter
__________

5. Aamann’s

Fordi hans smørrebrød er suverænt byens bedste – hvert stykke et stykke med massiv smagsintensitet. Vil man det klassiske smørrebrød, så styrer Schønnemann max.

LÆS OGSÅ: Få 6 opskrifter på smørrebrød fra Aamanns Deli og Takeaway
LÆS OGSÅ: 4 opskrifter på smørrebrød fra Restaurant Schønnemann
__________

6. KUL

Fordi der er så meget pang på smagen i der udogmatiske køkken, hvor alt (det bedste) kan ske – og fordi stemningen er i top og priserne jordnære.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Restaurant KUL
__________

7. Amass

Fordi Matt Orlando & co er utilregnelige på den gode made, og fordi priserne er overkommelige og fordi den gamle B&W hale r et fantastisk sted at side.

LÆS OGSÅ: Amazing Amass
LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Amass Restaurant
LÆS OGSÅ: Mød Matt Orlando, manden bag amazing Amass
__________

8. Studio

Fordi Torsten Vildgaard på Studio er blevet en dogmefri mand, og fordi det ikke desto mindre stadig er tydeligt, at han har en meget stor aktie i den nynordiske succeshistorie på den anden side af vandet, ude på Christianshavn!

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Studio
__________

9. Enomania

Fordi Damiano laver noget af byens bedste italienermad, og fordi hans vinkort er så fuldstændig fantastisk.

LÆS OGSÅ: 6 opskrifter på pasta og risotto
__________

10. Clou

Fordi Clou er helt sin egen, og fordi man befinder sig i et forunderligt næsten drømmeagtigt univers, der både er klassisk og innovativt.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Restaurant Clou
__________

Men hvad med Geist, Noma, Bæst, Relæ, Radio, Restaurantionen… ? Jo, man kunne sagtens nævne ti andre eller lave listen længere – og det er det, der gør København så fantastisk lige nu.

//Jesper Uhrup Jensen
__________

LÆS OGSÅ: Guide: 14 gode og budgetvenlige restauranter
LÆS OGSÅ: Guide: 10 italienske restauranter i København
LÆS OGSÅ: Guide: 8 af Københavns bedste smørrebrødsrestauranter