Få opskriften på muslinger med fennikel og hvidløg step-by-step

Til ca. 3 personer som en lille forret eller til 1 person som hovedret

1/2 kg friske muslinger
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1/4 fennikel
100 gram mørkegult økosmør
1 nævefuld skyllede esdragonblade

Skyl muslingerne grundigt i meget koldt vand, og fjern dem som ikke er helt lukkede. Fjern også det eventulle "skæg", som kan sidde der, hvor muslingens muskel sidder. Skift vand et par gange, og lad dem ligge og soppe i det kolde rene vand i et stykke tid, inden de sigtes og drypper lidt af.

Varm muslingegryden på fuld tryk et par minutter, hæld de afdryppede muslinger direkte ned på den tørre varme grydebund. Her er der brugt Staub´s muslingegryde. 

Lad dem dampe godt igennem, ryst ind imellem. Kom låget på efter 1 minuts tid.

Pil skalotteløg og hvidløg. Skær skalotteløg i helt små tern med en meget skarp kniv, og riv hvidløget på den fine side af et rivejern.

Halver fennikel fra toppen og ned, skær det derefter papirstyndt på et mandolinjern fra snitfladen.

Kom smørklat, skalotteløg, hvidløg og fennikel i gryden, når muslinger har åbnet sig - dette sker ret hurtigt efter, låget er kommet på.

Fordel forsigtigt urter og smør i gryden med en træske, og kom låget på igen i 1 minuts tid.

Vend esdragonblade i lige inden servering

Retten klar til servering, som foregår direkte på bordet i gryden med friskbagt brød og økosmør. Støbejerns-muslingegryden fra Staub har en fiks rist, der gør det nemt at få fat i væsken, som brødet med fordel kan dyppes i.

Staub muslingegryde koster 900 kr.

Se også: 2 med laks og 1 med hummer