Malou Kayser

Grisens mørbrad blev saltet og dens hjerte og lever skåret i små tern og stegt i smør. Begge blev anrettet på en gavmild portion salat bestående af dampede hvidløg, radicchio, asparges og courgetteblomster - det meste høstet samme formiddag af landmand Søren Wiuff.

Malou Kayser

Efter forretten blev der lavet buffet med gris i alle afskygninger. Her var rullesteg, grillede skinker, spareribs, spidskål, grønkål, nye kogte kartofler og grønkål.

Malou Kayser

"Grafitti-drengene" stod for udsmykningen af More Than Eating 'restaurant'. More Than Eating er en del af Roskilde Festivalens program, og indeholder alt fra menu-udviklende workshops for festivalen madboder til high end mad-events som NaCl's seks-retters show cooking middag. En middag, som du kan læse mere om her, for gastro sad naturligvis med ved langbordet. 

Malou Kayser
Malou Kayser

Sådan! Et styks gris klar til tilberedning.

Malou Kayser

Og sådan ser det ud, når man flækker en gris i halv.

Malou Kayser
Malou Kayser
Malou Kayser

En stor forsamling mennesker havde trodset det dårlige vejr, og mødte op for at overvære Teitur og Martin Guf partere en gris. Det foregik på festivalens 'More than eating'-scene.

Malou Kayser

At gå tværs gennem festivalpladsens Gloria-område med en grisekrop skabte en del opspilede øjne.

Malou Kayser

Restaurant Nose2Tail besøgte i år Roskilde Festival for først at partere en gris og lære forbipasserende festivalgængerne om kød og kødkvalitet, og dernæst for at tilberede grisebassen og servere den for 60 veloplagte festivalgængere med indkøbt spisebillet.

Se grisens vej fra (næsten) mord til bord på følgende billeder...

På billedet ses Teitur og Martin Guf fra Nose2Tail hhv. yderst til ventre og højre. I midten fra venstre ses Marco og Solfinn, begge fra Rødder, der også holdt et mad-arrangement på årets Roskilde Festival. Det kan du læse mere om her.