Mængden af begivenheder, relateret til kvalitetsøl, som er planlagt i København inden sommer, er stor.

For det første byder byen på 2 festivaller, som er i stand til at trække ølafficionados fra hele landet samt udlandet til. Disse bliver beskrevet i 2. del af dette overblik over forårsaktiviteterne i byen.

For det andet åbner ikke bare én, men hele 3 ølbarer med fokus på øl af højeste kvalitet.

Allerede d. 8. februar åbnede Bryggens Ølbar, som – måske knapt så overraskende – befinder sig på Islands Brygge, et område der indtil nu ikke har budt på serveringssteder med fokus på andet end industriøl. Bagmanden bag Bryggens Ølbar er Morten Kristoffersen, der, for folk som har fulgt den danske kvalitetsølscene gennem de sidste 10 år, bestemt ikke er ukendt. Morten var nemlig i sin tid bagmand bag importfirmaet Danish Beerhouse, der som nogle af de første importerede amerikansk craft beer i topkvalitet fra bryggerier som fx Great Divide og Rogue til Danmark. Ambitionen med Bryggens Ølbar er at have fuldt fokus på kvalitetsøl både gennem et righoldigt udbud på flasker og via de 12 fadølshaner. Fokus er, indtil videre, på amerikansk og nordisk craft beer fra de allerbedste bryggerier.

Midten af marts tegner til at blive særdeles begivenhedstung.

Lørdag d. 16. marts åbner dansk craft beers største navn pt., Mikkeller, sin anden bar i København.

Den nye Mikkeller Bar bliver placeret i Stefansgade på Nørrebro og indvies med en åbningsfest med gratis øl til de første gæster og herefter et overflødighedshorn af sjældne øl, heraf nogle brygget særligt til lejligheden, både fra Mikkeller selv men også fra en række andre af verdens bedste bryggerier.

”Carlsberg Free Zone” står der på vinduet til den første Mikkeller Bar i Viktoriagade – det samme kommer mildt sagt til at gælde i Stefansgade.

Baren vil have ikke mindre end 40 fadølshaner, hvorfra Mikkellers egne øl samt nogle af de skarpeste øl fra hele verden vil flyde. I tilknytning til baren etableres også en butik med flaskeøl.

Også i midten af marts åbner Ørsted Ølbar en ny filial ved Sortedams Sø; Søernes Ølbar.

Baren skal fortsætte i samme stil, som man allerede kender den fra Ørsted Ølbar, og det vil sige fokus på dansk og udenlandsk øl af højeste kvalitet. Med 20 fadølshaner er der også her tale om en markant udvidelse i forhold til den allerede eksisterende bars ”kun” 13 haner.

København har i forvejen et ganske fint udbud af barer med fokus på ordentligt øl og enkelte barer i den absolutte verdensklasse, som folk rent faktisk rejser langt for at besøge. Med åbningen af disse 3 nye barer er der alle muligheder for, at København rykker op i den absolutte superliga i Europa, hvad angår restaurationsscenen for kvalitetsøl.

/TH