Gin tonic Umami

Opskrift: Den perfekte Gin & Tonic

Danmarks bedste bartender: Sådan laver du en rigtig Gin & Tonic

Få ingredienser. Masser af faldgruber. Du tror, din G&T er god, men den kan blive bedre.

”Jeg oplever tit på barer, at jeg får stukket et glas med gin i hånden. Så får jeg en tonic ved siden af. Det er simpelthen for dovent, hvis bartenderen ikke engang gider blande ingredienserne for dig,” siger Mate Csatlos.

Ungareren, der har boet i Danmark i to år og arbejder som barchef på restauranten Umamis cocktailbar Kabuku, blev i juni Danmarks bedste bartender ved den anerkendte konkurrence Diageo World Class Nordic.

Og efter hans mening er der nogle grundlæggende ting, som mange bartendere gør forkert, når de serverer en gin med tonic, og det er ikke kun på grund af dovenskab. Der er også en del uvidenhed inde i billedet.

”Der er mange, der tror, at hvis man putter mange isterninger i en drink, så vil den hurtigt blive meget fortyndet. Det forholder sig imidlertid omvendt. Jo flere isterninger, man kommer i, desto langsommere smelter de. Sådan er de fysiske love,” siger Mate Csatlos.

Og dermed har vi allerede taget hul på hans råd til, hvordan en rigtig G&T skal skænkes, så lad os bare opsummere hele fremgangsmetoden:

Det skal der i:

- 1 del gin
- 2-3 dele tonic efter smag. Brug en ordentlig tonic uden for meget sukker, for eksempel Fentiman’s eller Fevertree.
- 1 stykke limeskal
- Masser af is

Sådan gør du:

1. Fyld et glas med is. Hæld ginen i. Rør rundt med en cocktailske. Længe.
”Det er hovedprincippet i en Gin & Tonic. At røre ginen med is. Det frigiver enormt meget af ginens krydrede urtesmag. Og det giver den rigtige temperatur. Rør, rør, rør.”
2. Hæld tonic i glasset.
3. Vrid limeskallen hen over glasset, så noget af skallens æteriske olie frigives og optages i væsken. At bruge et stykke skal i stedet for en skive giver meget mere aroma. Læg den forsigtigt i toppen af drinken, og omrør kort, så det hele blandes. Skål!

LÆS OGSÅ: Han kæmper for Danmark ved det uofficielle VM for bartendere - men har ikke været fuld i fire år

LÆS OGSÅ: Johan Bülow solgte sin forretning og sit navn for 470 millioner: "Jeg er stadig en del af brandet"

LÆS OGSÅ: Dansk bartender: Der skal tequila i din drink til sommer