Helle Brønnum Carlsens kulturhistoriske artikel om kogebogsgenrens udvikling i Danmark er både overraskende, respektindgydende og frydefuld læsning. Kriser, krige, opture og velstand, enevælde, sunhedstyranni, teknologifiksering - det hele er til at finde enten på eller mellem linjerne i en af de mest udbredte genrer i Europa, nemlig kogebogen.

Læs Helle Brønnums Carlsens spændende vandring gennem kogebogsgenren "Der var engang en kogebog", der tager dig på en kulturhistorisk rejse fra 1616 op til 2. Verdenskrig og frem til idag.

Klik her og læs første del

Klik her og læs anden del


Helle Brønnum Carlsen er Ph.d i mad og æstetik, seminarie-lektor, madanmelder og forfatter til en række bøger om mad.

Første del af "Der var engang en kogebog" blev bragt i gastro nr. 56. Del to "Fra kaffeerstatning til klima-køkken" blev bragt i gastro nr. 57.