De to skønne bistroer Restaurant ET og Klassisk 65, den legendariske Aarhus-restaurant Miro, ekstravagante Frederikshøj, kosmopolitiske Nordisk Spisehus, kreative og superskarpe Substans og endelig Det Glade Vanvid hos brdr. Koch. Aarhus har så mange og så gode spisesteder, at byen ganske simpelt er en rejse værd, med eller uden omveje.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: TGV Café
__________

1. Klassisk 65

Stedet går blandt lokale og stamgæster blot under navnet ’bistroen’. Lokalet er tæt og hyggeligt, man kan snildt snakke med nabobordet, hvis ens eget er for kedeligt. Der er altid totalt booket med flere seatings, præcis som på enhver god bistro i Frankrig. Det er Søren Andreasen, der er manden bag Klassisk 65, en Århus-ildsjæl med hang til det virkelig gode franske måltid. Skal der tatar på kortet, så tager man selvfølgelig hele personalet med til Paris på tatarresearch og finder den bedste version og får opskriften med hjem.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Klassisk 65
__________

2. Restaurant ET

Hjemmesiden udtrykker sig således: ”Restaurant ET er tænkt som et uformelt madsted med god klassisk stemning – hvor Edith Piaf møder dansk håndværk. Ingen snak om michelinstjerner, Bocuse d’Or eller hvad det alt sammen hedder.” Og det er præcis den oplevelse, man har, når man er gæst på ET. ET var en succes fra start af – en ærkefransk bistro med alle klassikerne, men bistromaden sprang ud af et gourmetkøkken, det var og er tydeligt.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Restaurant ET
__________

3. Restaurant Miro

Ingen Aarhus-restaurantguide uden legendariske Miro, Aarhus ældste gourmetrestaurant og -fyrtårn med snart 25 år på bagen under samme ejer, tyske Toni Leichtle med kokkebaggrund og stor, stor kærlighed til det franske køkken, som restauranten selvsagt derfor tager udgangspunkt i, men med inspiration indover fra hele verden, også Asien. Toni Leichtle står ikke længere selv ude ved kødgryderne, man møder ham som den varme og glade vært ved bordene i selve restauranten.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Restaurant Miro
__________

4. Frederikshøj

Frederikshøj er Wassim Hallals legeplads med udsigt over Aarhus Bugt op mod Kalø Vig og Marselisborg Skoven. Og vi taler luksuslegeplads – fra indretningen med bl.a. Wegners butterflystole i den lyse lounge over menukortene på iPads til Wassims perfektionistiske serveringer, der altid rummer verdens fineste og dyreste råvarer som kaviar, trøfler, hummer …

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Frederikshøj
__________

5. Restaurant Substans

Selv kalder restauranten sin mad for nydansk/fransk gourmet, og vi kan hilse at sige, at det er gourmet til nærmest lavpris. Parret Louise og René Mammen står bag dette lille fine sted, som snart nærmer sig sit 10-årsjubilæum.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Restaurant Substans
__________

6. Nordisk Spisehus

Ordet spisehus signalerer afslappethed, og det er da også den stemning, selve lokalet bringer en i, når man sætter sig til bords i restauranten. Men man skal ikke tage fejl, for i køkken og på tallerken hersker der gourmet, flere af spisehusets folk har en fortid hos Malling & Schmidt, som tidligere havde til huse på adressen. En af stedets unge kokke, Rasmus Hansen, er da også kommet på Kokkelandsholdet, så vi snakker et køkken, der bogstaveligt talt går efter guldet. Konceptet går på at lave copy-serveringer af retter, der er kendt fra michelinrestauranter rundt om i verden.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Nordisk Spisehus
__________

7. Det Glade Vanvid

De tre brdr. Koch, hvor de to, Michael og Jesper, er tvillinger, og den tredje er lillebror og hedder Lasse, har i øjeblikket fire restauranter under deres tre kokkehuer – gourmetrestauranten Koch med eksklusive åbningstider, Brunch, Frøken Koch og endelig Det Glade Vanvid, som vi her har taget med. Alle ligger ned til havnen med skøn havudsigt. Det Glade Vanvid er et ekstremt tilløbsstykke, og bordbestilling er absolut nødvendig. Nedenfor vil det fremgå hvorfor.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Det Glade Vanvid

SE OGSÅ: Guide: 14 gode og budgetvenlige restauranter

SE OGSÅ: Guide: 10 italienske restauranter i København