Hvor meget kød spiser du?

Dansk Vegetarforening sætter i dag fokus på vores høje kødforbrug.

Debatten om danskernes høje kødforbrug er kommet for at blive, og danskerne har ligefrem verdensrekorden i kødforbrug per indbygger, hvilket påvirker folkesundheden samt klima og miljø.

Dansk Vegetarforening benytter i dag, som er international Vegetardag, til at synligøre denne problemstilling ved at være at finde i gadebilledet med masser af budskaber om, hvorfor det er nødvendigt at nedsætte danskernes høje kødforbrug.

Arrangementet byder på gratis smagsprøver på lækker vegetarisk mad fra eksempelvis Aarstiderne, den veganske restaurant Firefly Garden og den vegetariske restaurant Ambrosias Have, samt mad tilberedt af frivillige fra Dansk Vegetarforening.

Desuden vil kogebogsforfatterne Kirsten Skaarup og Karina Schramm, som begge står bag flere vegetariske kogebøger, deltage med smagsprøver og uddele masser af tips til, hvordan man let kan spise mere vegetarisk i hverdagen.

Arrangementet finder sted i dag d. 1. oktober kl. 13-18 på Højbro Plads i København.

Se også: Mød Martin Buch fra Rytteriet i samtalekøkkenet

Fakta:
Den internationale vegetardag blev første gang fejret i 1977, hvor ideen udsprang fra den nationale vegetarforening i USA. Siden er dagen, år for år, blevet fejret af flere og flere mennesker verden over for at sætte fokus på etiske, miljømæssige og sundhedsmæssige fordele ved vegetarisk mad.

Antallet af vegetarer i den vestlige verden er støt stigende, ikke mindst blandt unge mennesker, og en undersøgelse lavet af FDB Analyse for Dansk Vegetarforening viste i 2010, at 3.9 % af danskerne opfatter sig som vegetarer.

Dansk Vegetarforening (DVF) er stiftet i 1896. Foreningen har blandt andet til formål at oplyse om, og fremme udbredelsen af, vegetarisk mad og levevis samt at gøre det lettere at være vegetar i Danmark.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok