I den sorte skoles geografiundervisning var det en dyd at kunne byerne Fyn rundt – Svendborg, Fåborg, Middelfart, Bogense, Nyborg … Hva’ skulle man med det, og hvordan skulle man kunne huske det?

Hvad sidstnævnte angår, så er Nyborg blevet let at huske, for nu huser byen Restaurant Lieffroy – det franske navn, der er et stykke gastronomisk danmarkshistorie. Det er Patrick Lieffroy, der sammen med sin kone Line har realiseret drømmen om eget sted i Hesselhuset ved bredden af Storebælt. Og Jean-Louis Lieffroy har sat sit otium på stand by.


Hesselhuset, der især indvendig måtte undergå en gennemgribende renovering, før drømmen kunne blive til virkelighed. Patrick Lieffroy bor med sin kone Line og parrets to børn oven over restauranten.
 
Drømmen om sit helt eget sted
I årtier var Jean-Louis Lieffroy synonym med Falsled Kro, og i de senere år sammen med sønnen, Patrick Lieffroy. Da det forrige år var ’skiftedag’ på Falsled Kro, havde Jean-Louis Lieffroy egentlig besluttet sig for at indlede pensionisttilværelsen, men kunne alligevel ikke modstå fristelsen, da muligheden for at være med i realiseringen af sønnen og svigerdatterens drøm bød sig til med Hesselhuset – drømmen om at have sit helt eget sted og om at arbejde og bo på ét og samme sted.

Lieffroy’erne kan ikke løbe fra deres fortid – niveauet er fortsat tårnhøjt, dog ikke prisniveauet. Konceptet er en trerettersmenu til 380 kr., og er sulten og lysten til mere, er der mulighed for tilkøb af to ekstra retter.

Menuen skifter hver anden ugen, og vinmæssigt kan man vælge enten en afstemt vinmenu, eller man kan gå a la carte.



Så kan pighvarren næsten ikke være friskere – hentet direkte af Patrick Lieffroy på havnen i Nyborg.




Lieffroy den yngre med styr på gryderne og Lieffroy den ældre med overblikket.


Vi mere end orker Fyn og hilser dette på samme tid elegante og nede-på-jorden familie-spisested velkommen.

Restaurant Lieffroy holder åbent fra kl. 18.00, tirsdag-lørdag.

Her får du opskriften på Restaurant Lieffroys kammusling