Ny bog: 16 toprestauranter fortolker nordisk gastronomi

Noma, Falsled Kro, Ti Trin Ned m.fl. inviterer indenfor og deler ud af opskrifternei ny kogebog.

Det nordiske køkken, som det praktiseres i Danmark rundt omkring på landets toprestauranter, er verdensberømt.

I den nye bog Ny Nordisk Gastronomi fra Politikens Forlag bliver vi inviteret indenfor på 16 af de bedste danske restauranter, som på hver deres vis repræsenterer gastronomi på højeste niveau, og hvor hovedindtrykket i maden er nordisk.

Læs om historien, maden og køkkencheferne på de enkelte restauranter og få eksempler på deres opskrifter. Det hele er krydret med Claes Bech-Poulsens stemningsfulde billeder.

Restauranterne er: • Alberto K • AOC • Dragsholm Slot • Falsled Kro • Formel B • Frederikshøj • Geranium • Henne Kirkeby Kro • Herman • Malling & Schmidt • Mielcke & Hurtigkarl • Noma • Saison • Søllerød Kro • Ti Trin Ned • Villa Vest

Få opskriften på Limfjordsøsters beurre blanc og grønne tomater fra restaurant Alberto K på næste sideLimfjordsøsters beurre blanc og grønne tomater fra restaurant Alberto K


Limfjordsøsters beurre blanc
Til 4 personer

4 Limfjordsøsters
Saft fra østers
½ skalotteløg
Smør til sautering
1 dl hvidvin
1 dl fiskefond
50 g smør

Til anretningen
4 blade af østersurt
4 mannablade
1 kvist dild

Åbn og soigner østers. Gem saften. Pocher østers i saft, gem væden og stil østers til side. Hak skalotteløg fint og sauter det i smør. Tilsæt hvidvin og reducer. Tilsæt fiskefond og smør og smag til med østersvand.

Anret med østersurt, mannablade og dild.

Fra bogen Ny Nordisk Gastronomi af Bent Christensen og Claes Bech-Poulsen, Politikens Forlag, 450 kr. Udkommet 2. august

Se også: Gastro giver Noma 3 stjerner

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok