Det kan godt være, at det brænder som helvedes flammer i dit system. Til gengæld holder stærk mad dig længere i denne verden. Det er der i hvert fald ny forskning, der tyder på.

En ny undersøgelse konkluderer, at regelmæssig indtagelse af chilipeber nedsætter ”den umiddelbare risiko for at dø” med 13 procent. Bag undersøgelsen står forskere fra University of Vermont College of Medicine, der har fulgt en gruppe af 16.179 voksne amerikanere over en periode på mere end 20 år.

I løbet af den periode døde omtrent 34 procent af gruppen, men da forskerne zoomede ind på den del af gruppen, der brugte chili i kosten, var det kun 22 procent, der var afgået ved døden i kontrolperioden.

Chili har tidligere været fremhævet af videnskaben som en fødevare, der kan modvirke overvægt og et højt kolesterolindhold i blodet. Desuden er de stærke frugter blevet tilskrevet antiinflammatoriske og bakteriebekæmpende egenskaber.

Men nu er det altså selveste manden med leen, en brændende aftensmad skulle kunne tage kampen op med.

Man ved endnu ikke præcis, hvorfor chilier er så fantastiske. Men de gode egenskaber ligger højst sandsynlig indlejret i capsaicinet, den kemiske forbindelse, der gør dem stærke.

Capsaicin menes at forøge den menneskelige forbrænding, hvilket igen reducerer sandsynligheden for overvægt og deraf følgende stofskifte-, lunge- og hjertekarsygdomme.

Forskerne bag undersøgelsen fastholder, at der er brug for mere viden på området, men konkluderer forsigtigt og akademisk, at ”røde chilipebre kan være en gavnlig del af en diæt.”

Herfra skal der blot lyde et rungende amen.

LÆS OGSÅ: Fra mild sitren til susen for ørerne: Vi tester chili-saucer

LÆS OGSÅ: Dansk burger blandt verdens bedste 

LÆS OGSÅ: For meget salt kan give dig dunk