Og årets kartoffelpris går til ...

Den allerførsteøkologiske kartoffelpris er netop uddelt, og vinderen blev en københavner, der har fået baghaven ind istorbyen.

Økologiske kartofler kommer i mange farver, former og typer, og for at sætte fokus på de mange kvaliteter har Jysk Landbrugsrådgivning stiftet en økologiske kartoffelpris.

Prisen er netop blevet uddelt for første gang, den gik til grønthandleren Mette Helbæk, som er indehaver af webshoppen DinBaghave.dk og grønthandlen Din Baghave i København.

Mette Helbæk har arbejdet meget med at sætte fokus på de særligt gode og bæredygtige grøntsager, samtidig med at hun eksperimenterer med de mange kartoffeltyper både i sin fyskisk butik som på webshoppen. Sideløbende med at drive butikken er Mette Helbæk madskribent på blandt andet Alt for Damerne. 

- Mette Helbæk er en ildsjæl, der dagligt kæmper for at give danskerne flere friske og sunde grøntsager på spisebordet. Med prisen anerkender vi hendes arbejde, ligesom vi håber, at prisen vil gøre danskerne mere bevidste om kartoflens forskellige kvaliteter og anvendelsesmuligheder, siger Anne-Mette Madsen fra Jysk Landbrugsrådgivning.

Jysk Landbrugsrådgivning er også aktuelle med en online kogebog med danskernes egne kartoffelopskrifter. Kogebogen kan ses på www.facebook.com/oekologiskekartofler.

Se også: Opskrifter med lakrids

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok