'

Østers-cruise og guerilla-dining: Tag med til Copenhagen Cooking

Så er ottende omgang af madfestivalen Copenhagen Cooking skudt i gang. Du kan bl.a. opleve gastronomiske gadefester, mageløs Michelinmad og egen nordisk øl.

Copenhagen Cooking er blevet Nordeuropas største madfestival, og fra d. 20. august til 2. september kan alle komme med på en tour de force ud i 130 gastronomiske oplevelser.

Den officielle åbning foregår på Den Sorte Diamant d. 24. august, hvor du bl.a. kan møde noma’s René Redzepi og overborgmester Frank Jensen, som denne aften vil overrække René Redzepi en pris for hans ekstraordinære indsats for København. Der vil også være royalt besøg, idet H.K.H. Prinsesse Marie deltager i sin egenskab af protektor for Copenhagen Cooking 2012.

Se også: Gastros august-menu

Derudover byder årets festivalprogram på både klassikere såvel som nye tiltag, hvor både det lokale og det internationale køkken hyldes.

Ét af dem er ’Nordic Taste’ – et stort smagsunivers d. 25. - 26. august, hvor du vil kunne smage på signatur-retter fra en række restauranter fra primært Øresunds-regionen.
 
I år bliver der også brygget Copenhagen Cookings egen festival-øl, der har fået navnet Salty Ocean Weed, den kan bl.a. købes hos Mikkeler Bryghus, som også står for brygningen.

På Soupanatural vil nogle af Københavns bedste kokke stå bag dj-pulten d. 24. august, hvor de bliver testet i, om de kan vende andet end pander.

Guerilla Dining tager dig med under havets overflade og skaber en helt særlig stemning til lejligheden. Aftenen byder på overraskelser fra havets dyb, efterhånden som vi dykker længere og længere ned i middagen. Og kokkene Kamilla Seidler (Søllerød Kro, Geist), Mette Dahlgaard (Daneil, Geist NaCl), har sammensat en særlig 5-retters menu baseret på lokale råvarer.

En anden gastronomisk fejring finder du i Jægersborggade d. 29. august, hvor gadens restauranter og butikker, som Michelin-restauranten Relæ, Manfreds & vin, GRØD, Karamelleriet og Griseriet, rykker ud på gaden og serverer smagsprøver til en stor råvarefest.

Inspireret af nogle kreative pionerer, som har etableret en østersbanke i Københavns inderhavn, serverer SALT og køkkenchef Rasmus Møller Nielsen d. 24. august en let 6-retters menu med fokus på østers i kombination med lokale råvarer.

Se også: Ny bog: 16 toprestauranter fortolker nordisk gastronomi

Af budgetvenlige arrangementer finder du bl.a. Copenhagens Cookings mest populære indslag nemlig ’Taste of Copenhagen’, hvor Michelin-restauranterne noma, AOC, Kiin Kiin , Kokkeriet og Søllerød Kro tilbyder en menu til spotpris. Billetterne til dette arrangement sættes til salg den 8. august - og der er rift om dem.

På festivalens sidste weekend får du mulighed for at smage på hele verden, når Rantzausgade forvandles til et stort gadekøkken under navnet ’Mangfoldighedsfest – Smag verden’. Er du mere til smørrebrød, kan du lave dit helt eget d. 2. september i Den Sorte Diamant sammen med nogle af landets bedste kokke: Thomas Herman, Mette Martinussen, Jakob Mielcke, Claus Henriksen og Adam Aamann.

Se hele programmet på www.copenhagencooking.dk

Se også: Kom med til kulinarisk gadefest

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok