Hvad skal en vinbar egentlig kunne? Den skal enten servere noget vin, man hygger sig med at drikke i eget eller venners selskab og til en overkommelig pris, eller også skal den diske op med vine, man som vininteresseret i særlig grad kan sidde og nørde over – vine i en klasse, der ellers ikke normalt serveres glasvis, men som bliver tilgængelig for menneskepenge, fordi man ikke behøver at skulle spendere en hel flaske. Eller også skal en vinbar kunne begge dele ... Og jeg synes faktisk ikke, at København hidtil har været god til disciplinen vinbarer – med et par undtagelser. Alt for ofte er vinen for ringe og for dyr, uanset om der er tale om toppen eller introniveauet på vinkortet.

Vinhanen tapper direkte fra 400-900 liter store ståltanke.

Det er med andre ord ikke sådan lige til at finde et sted, hvor man kan gå ind og få et uprætentiøst glas vin eller flere til ingen penge. Og det er her, at Vinhanen på Nørrebro er så genial.

Vinhanen tapper ’husets vin’ på egne flasker, der enten drikkes på stedet eller sælges ud af huset. Der betales flaskepant, som returneres når flasken afleveres.

TILBUD: 4 numre af gastro + Proptrækker & oplukker fra Laguiole
__________

Fortsætter på næste side...Med hjem til spotpris

Vinhanen i Baggesensgade på Nørrebro slog dørene op for lidt over et år siden og er den eneste af sin art i byen – vel i hele landet. Det specielle er de 400-900 liter store ståltanke bag baren, hvor man efter fransk forbillede kan købe vin ’direkte fra fad’. Det er ikke vin, der skal intellektualiseres over i timevis, men god vin, man gider drikke. Og som ingenting koster takket være stordriftsfordelen ved at tage vin hjem i så store mængder.


Et glas koster 35-50 kr. og 140-160 kr. for en hel flaske. Vin ud af huset i Vinhanens egne flasker (7 kr. i pant) koster ikke mere end en hverdagsvin fra supermarkedet, dvs. typisk 50-60 kr. Man kan også købe med hjem i femlitersdunke, hvis behovet er til det.Også champagnebar

Vinen i ståltankene varierer, men kommer mestendels fra Sydfrankrig – den stod bl.a. på Rasteau og Ventoux, da gastro lagde vejen forbi, men et glas sangiovese var også en mulighed. Vinhanen er også en regulær champagnebar, for den ene af stedets fire ejere, Jacob Breinholt Schou, er samtidig en del af det lille vinfirma Champagneklubben. Der var omkring 10 forskellige champagner på tavlen fra producenterne Hubert Paulet, Daniel Etienne og Jeaunaux-Robin, to af champagnerne kunne fås glasvis.

Vinhanens interiør er befriende smart og gennemført, ulig så mange af brokvarterernes cafeer og kaffebarer, der dyrker marskandiserstilen.

På barkortet er der også charcuteri og ost til 100 kr. for enten det ene eller det andet, 120 kr. for en blandet tallerken. Derudover er der brød og olie til at dyppe i, oliven og mandler en mulighed for 20-25 kr.Cool men ikke kold

Vinhanen har fået en meget velfortjent pris for ’Hovedstadens forskønnelse’ for det virkeligt gennemførte og lækre interiør, hvor bl.a. kunstneren Bjørn Nørgaard (det smukke teglstensgulv) og kunstnergruppen Superflex har været indover. Det lyse gedigne træ og det rustfri stål får Vinhanen til at fremstå strømlinet og kølig, men ikke i den forstand kold.

Der er charcuteri og ost på barkortet, enten hver for sig eller sammen.

Det er en velsignelse med et så gennemført interiør, når især Nørrebro og Vesterbro ellers er hjemsøgt af cafeer og kaffebarer med skramlet marskandiserindretning. Vinhanen ligner alt i alt et stamsted.


Vinhanen
Baggesensgade 13
2200 København N
Åben tirsdag-lørdag fra kl. 14.00, lørdag fra kl. 12.00, til kl. 24

www.vinhanen.dk
__________

SE OGSÅ: Pitstop: Den Vandrette
SE OGSÅ: Pitstop: Dry Martini Bar